La Intersindical i CGT

Més de 200 persones es concentren a Sant Sadurní per denunciar les males pràctiques del director de l'Intermunicipal

Els docents denuncien un ambient de menyspreu, autoritarisme i retallada de la democràcia des de l'arribada del nou director fa dos anys

Més de 200 persones es concentren a Sant Sadurní per denunciar les males pràctiques del director de l'Intermunicipal. CGT

Més de 200 persones es concentren a Sant Sadurní per denunciar les males pràctiques del director de l'Intermunicipal. CGT

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dijous 13 de juny, més de 200 persones es van concentrar a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia per denunciar les males pràctiques del director de l'Institut Intermunicipal, Sergi Badenes. La concentració, convocada pels docents del centre amb el suport dels sindicats La Intersindical i CGT, va reunir a famílies, alumnes, exalumnes i altres membres de la comunitat educativa.

Els docents denuncien un ambient de menyspreu, autoritarisme i retallada de la democràcia des de l'arribada de Badenes a la direcció fa dos anys. A més, asseguren que les seves pràctiques han provocat un increment de les baixes laborals entre el professorat i que un 25% del claustre ha marxat o té intenció de fer-ho properament.

Les amenaces i coaccions per part del director són, segons els docents, una pràctica habitual. A més, l'acusen d'actuar de manera unilateral i sense tenir en compte les opinions del claustre.

La preocupació dels docents va més enllà del tracte rebut i se centra en el projecte pedagògic que Badenes vol imposar al centre. Segons ells, el director vol convertir l'Intermunicipal en el seu "projecte personal" sense tenir en compte els interessos dels alumnes ni la feina feta pels docents durant anys.

A més de denunciar les males pràctiques del director, els docents també critiquen la inacció del departament d'educació davant les seves queixes. Asseguren que han fet arribar les seves denúncies a l'inspector i a la directora dels Serveis Territorials del Penedès, així com al departament d'Educació, però que no han obtingut cap resposta.

Els sindicats La Intersindical i CGT donen suport a les reivindicacions dels docents i alerten que el cas de l'Intermunicipal no és aïllat. Denuncien que el departament d'educació està encobrint direccions autoritàries que posen en risc la democràcia als centres educatius i la qualitat de l'ensenyament.

La concentració va acabar amb un missatge d'esperança per part dels docents, que es van declarar decidits a lluitar per un centre educatiu que respecti la diversitat, el treball col·laboratiu i la bona convivència.

A més de les declaracions dels docents, durant la concentració també hi va haver intervencions d'exalumnes com Jordi Llavina, Anna Roig, Cesc Feixes i Pep Callau, que van mostrar el seu suport a la comunitat educativa de l'Intermunicipal.

La lluita dels docents de l'Institut Intermunicipal per un centre educatiu públic de qualitat ha rebut el suport de la ciutadania de Sant Sadurní d'Anoia. Resta per veure quina serà la resposta del departament d'educació a les seves reivindicacions.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local