Justícia

Un dels dos sospitosos del crim del Foix assenyala ara a un tercer còmplice

Albert López diu davant la jutge que el pare de Rosa Peral hauria col•laborat en posar el cadàver dins el cotxe

ACN Vilanova i la Geltrú 18-04-2019 12:20 Lectures 4777

Un dels dos principals sospitosos del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’agent Albert López, ha assenyalat que una tercera persona hauria estat còmplice de la mort de Pedro Rodríguez en connivència amb l’altra investigada, la també agent Rosa Peral. Segons hauria relatat López davant la jutge aquesta setmana, Rosa Peral hauria tingut ajuda del seu pare per posar el cadàver dins el cotxe que dies després va aparèixer calcinat prop del pantà del Foix. Ho recullen mitjans com La Vanguardia i l’Ara, que revelen nous detalls de la declaració dels investigats davant la magistrada. Segons López, una trucada de Peral al seu pare la nit de l’1 de maig corrobora la col•laboració d’aquest home encobrint els fets.

Albert López sempre ha dit que ell no va matar Rodríguez i ha insistit que la seva implicació es limita a haver ajudat Peral a desfer-se del cadàver. López, però, ha ofert versions contradictòries al llarg dels dos anys que ha durat la investigació.

El dia que el van detenir, va dir que havia estat Peral qui havia matat Rodríguez, i va relatar que ella li va trucar al voltant de les 22 h de l’1 de maig però que va arribar a casa d’ella al cap de més de quatre hores. Segons va dir, aquella nit no va saber que Rodríguez era mort, sinó que en va ser coneixedor l’endemà, quan Peral li va ensenyar el cadàver dins el cotxe. Aquell dia, va comprar benzina i va acompanyar Peral al pantà del Foix.

El dia de la reconstrucció dels fets, però, López va dir que la nit del crim havia saltat la tanca de casa d’ella, mentre que el dia que va cremar el cotxe no havia vist ben bé què passava a la pista forestal. Més endavant, encara va oferir una tercera versió: explicava que, la nit del crim, havia anat a casa Peral de matinada i ella li havia confessat que havia matat Rodríguez. Segons aquest relat, la mateixa nit la va intentar convèncer que avisés la policia. L’endemà, Peral li hauria demanat que s’apropessin a casa del seu ex marit per després anar al pantà.

A la interlocutòria emesa per la jutge aquesta setmana, a la qual ha tingut accés l’ACN, la magistrada destaca les incongruències i contradiccions de López durant aquests dos anys, i destaca que existeix un gran interrogant sobre com s’hauria introduït el cadàver dins el cotxe. Segons la jutge, no és possible que Peral introduís sola el cos al maleter perquè era un home corpulent a qui hauria hagut d’arrossegar, i no hi havia restes de sang al terra.

En aquest sentit, la magistrada remarca que la principal sospita és que van haver de traslladar-lo agafat entre dues persones, i manté que López i Peral són els principals sospitosos. Ara, però, López insisteix que ell no era a casa d’ella en el moment del crim i assegura que va ser el pare de Peral qui la va ajudar a traslladar el cadàver dins el cotxe. Mentrestant, aquesta setmana la magistrada ha acordat mantenir en presó preventiva els dos investigats, ja que considera que tots dos van tenir una participació activa en els fets.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No