Policia científica

Els Mossos registren la casa de l’arrestada pel Crim del Foix per esbrinar si hauria utilitzat una serra elèctrica

La jutge vol buscar taques de sang provocades pel possible esquarterament del cadàver

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 12-04-2018 16:02 Lectures 3537
Els Mossos registren la casa de l’arrestada pel Crim del Foix per esbrinar si hauria utilitzat una serra elèctrica. ACN

Els Mossos registren la casa de l’arrestada pel Crim del Foix per esbrinar si hauria utilitzat una serra elèctrica. ACN

La Unitat de Policia Científica de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos d’Esquadra ha tornat aquest dijous a Vilanova i la Geltrú al domicili de Rosa Peral, empresonada provisionalment com a sospitosa de ser autora del crim del Foix, per tal d’esclarir si ella i Albert López, l’altre acusat, haurien utilitzat una serra elèctrica per esquarterar el cos de Pedro Rodríguez. Segons han confirmat fonts judicials a l’ACN, la jutge que instrueix el cas també conegut com a crim de la Guàrdia Urbana –víctima i acusats són agents del cos- es basa en una conversa del mòbil de Peral entre ella i un veí, ocorreguda dos dies després de la mort de Rodríguez, el 3 de maig. S’hi llegeix com aquest veí li pregunta sobre l’ús d’una serra elèctrica que l’hauria despertat durant a nit. La magistrada creu que aquest presumpte ús de la serra estaria relacionat amb el préstec d’una furgoneta que Peral va demanar a un company de la Guàrdia Urbana l’endemà, dia 4, explicant-li que volia traslladar un sofà.

La titular de jutjat número 8 de Vilanova relaciona les dues qüestions perquè, analitzant fotografies del mòbil de Rosa Peral, ha comprovat que dues setmanes abans del crim a la planta baixa de la casa hi havia un sofà sense acabar de muntar davant una paret taronja a mig pintar. En canvi, quan els Mossos van escorcollar l’habitatge el 14 de maig, el sofà no hi era i la paret era de color blanc, motiu pel qual la magistrada sospita que podrien tenir taques de sang provocades per l’ús de la serra elèctrica i senyala que els arrestats les haurien volgut ocultar repintant la paret i desfent-se del sofà.

Quatre hores d’escorcoll

La Unitat de Policia Científica dels Mossos d’Esquadra ha estat quatre hores escorcollant la planta baixa de la casa que l’agent de la Guàrdia Urbana Rosa Peral té a la urbanització Santa Maria de Vilanova i la Geltrú. Peral, que està empresonada de forma provisional des del 16 de maig de l’any passat, ha estat traslladada des de Brians 1 en un vehicle dels Mossos d’Esquadra per tal de presenciar el registre. Aquesta ha estat la tercera vegada que ha tornat a casa seva des que va ser detinguda, després de fer-ho en el registre de l’endemà de la detenció i de tornar-hi al juny quan es va fer la reconstrucció dels fets.

Precisament, ni en el primer registre ni durant la reconstrucció la policia va constatar pas que a la planta baixa de l’habitatge hi faltés un sofà, com tampoc va prestar atenció al canvi de color d’una de les parets. Ha estat recentment, quan fa gairebé un any del crim, que la jutge ha advertit que a la presumpta escena dels fets hi va haver canvis en dates coincidents amb la mort de Pedro Rodríguez. Aquestes observacions les ha fet després d’aconseguir desbloquejar el telèfon mòbil de Peral.

Per tal esclarir si ella i l’altre acusat, el també agent Albert López, van ocultar taques de sang provocades per l’esquarterament del cadàver, la policia científica ha accedit a la casa amb diversos estris, entre els quals hi havia un pic, una massa i una barra de ferro tipus perpalina. Amb aquests elements han escorcollat de nou una de les sales de la planta baixa, amb especial atenció a la paret que pocs dies abans del crim era de color taronja i que va aparèixer de color blanc després de la mort de Rodríguez.

Les proves obtingudes aquest dijous se sumaran a les declaracions dels últims testimonis, un dels quals és una ex companya de presó de Peral, la qual va assegurar davant la jutge que l’agent de la Guàrdia Urbana li havia confessat que ella havia enverinat la víctima abans de matar-lo i calcinar-lo dins el cotxe prop del pantà de Foix, a Castellet i la Gornal (Alt Penedès). La mateixa testimoni també va relatar que l’acusada li havia explicat que ella i López havien matat a Rodríguez per un doble motiu.

Per una banda, Peral li hauria explicat a Pedro Rodríguez–amb qui eren parella sentimental- que Albert López havia matat el manter que va caure per un terraplè a Montjuïc l’estiu del 2014, i ell la pressionava per denunciar els fets, advertint que ell mateix ho explicaria a la Guàrdia Urbana. Al mateix temps, segons aquesta testimoni, Rodríguez s’hauria assabentat que Peral li era infidel amb López i havia decidit trencar la relació. Ella, però, no estava disposada a assumir-ho perquè li feia “vergonya” de cara a la resta de companys de feina, de manera que hauria acabat amb la vida de Pedro Rodríguez per evitar cap escàndol públic sentimental.

Més informació

Els Mossos registren la casa de l’arrestada pel Crim del Foix per esbrinar si hauria utilitzat una serra elèctrica Els Mossos registren la casa de l’arrestada pel Crim del Foix per esbrinar si hauria utilitzat una serra elèctrica
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No