Justícia

El veí que va escoltar una serra elèctrica després del crim del Foix ho desvincula dels fets davant la jutge

L’home insisteix que el soroll que va escoltar és incompatible amb l’esquarterament del cadàver perquè el cos ja havia estat calcinat

La nit de la mort l’acusada va memoritzar al seu telèfon el contacte d’un agent de la Urbana enemistat amb Rodríguez i el va guardar com a ‘Hoy?’

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 04-05-2018 20:22 Lectures 2771

El veí de Rosa Peral que va escoltar l’ús d’una serra elèctrica poc després del conegut com a crim del Foix o crim de la Guàrdia Urbana ha desvinculat aquest soroll de la mort de l’agent Pedro Rodríguez. Aquest divendres, un any després dels fets, la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú ha citat a declarar com a testimoni aquest veí, després de trobar una conversa de missatges de mòbil entre ell i Peral del 3 de maig –dos dies després de la mort de Rodríguez- on li preguntava si ella havia estat utilitzant una serra elèctrica a primera hora del matí, fet que obria la hipòtesi que els acusats haguessin volgut esquarterar el cadàver. Amb tot, l’home ha assegurat que el soroll no pot estar relacionat amb el crim perquè la investigació policial va concloure que la nit del 2 al 3 de maig els acusats havien calcinat el cos prop del pantà de Foix. D’altra banda, la jutge també ha citat a declarar un altre agent de la Guàrdia Urbana que estava enemistat amb Rodríguez. L’ACN ha pogut saber que el contacte d’aquest agent va aparèixer memoritzat al telèfon mòbil de Peral just la mateixa nit del crim, però en comptes d’assignar-li el nom de pila, l’acusada el va guardar com a ‘Hoy?’.

La hipòtesi que els agents de la Guàrdia Urbana Rosa Peral i Albert López haurien esquarterat el també agent Pedro Rodríguez –parella de Peral- a la casa d’ella a Vilanova es basa en dos elements: el missatge d’un veí que li pregunta per l’ús d’una serra elèctrica durant la matinada i en els rastres de sang localitzats al domicili. Tot i que als escorcolls inicials els Mossos d’Esquadra no van localitzar marques de sang a la planta baixa de la casa, a mitjans d’abril la jutge va ordenar revisar la sala per comprovar si rere una paret pintada després del crim existien possibles esquitxades arran del presumpte ús d’una serra elèctrica per desfer-se del cadàver.

Fonts judicials han assegurat a l’ACN que, durant l’escorcoll policial del 12 d’abril, la policia va localitzar com a mínim quatre marques de sang. En concret, en una bombeta, en una porta d’accés al bany, al terra i també en una banyera que hi havia a la planta baixa. Amb tot, a hores d’ara, l’anàlisi científic de les marques encara no ha permès extreure l’ADN de les mostres de sang i, per tant, no es pot concloure si corresponen a Pedro Rodríguez.

Mentrestant, aquest divendres, a petició de la Fiscalia, el veí que va preguntar a Rosa Peral si havia utilitzat una serra elèctrica la matinada del 2 al 3 de maig ha desvinculat el soroll de qualsevol possible esquarterament. Aquest testimoni ha reconegut que va enviar-li els missatges passades de les 10 h dient-li que l’ús d’una serra l’havia despertat a primera hora del matí, quan va anar a dormir després d’estar treballant en torn de nit. Amb tot, tant ell com les parts judicials han senyalat que el cos de Rodríguez ja havia estat calcinat abans que ell escoltés aquest soroll. Per aquest motiu, no pot haver vinculació, asseguren.

D’altra banda, durant la seva declaració davant la magistrada, l’home també ha admès que, després de preguntar-li sobre la serra elèctrica, va continuar parlant per xat amb Peral en una conversa plena de connotacions sexuals. Segons fonts judicials, el testimoni ha dit que ell se li va insinuar perquè ella li havia comentat que Pedro Rodríguez –la seva parella sentimental en aquell moment- feia diversos dies que havia marxat de casa. Alhora, ha recordat que tots dos ja havien tingut un afer sexual a finals del 2016.

Peral memoritza el telèfon d’una gent enemistat amb Rodríguez

D’altra banda, també a petició de la Fiscalia, la jutge ha citat un agent del cos que havia estat parella de patrulla de Pedro Rodríguez, però els dos van acabar enemistats. La magistrada l’ha citat després de constatar que, la nit del crim, Rosa Peral va memoritzar el número de telèfon d’aquest agent en el seu dispositiu mòbil guardant-lo com a ‘Hoy?’. Aquest testimoni ha assegurat que feia temps que havia perdut el contacte directe tant amb Peral com amb Rodríguez.

En aquest sentit, ha assegurat mostrar-se sorprès per la situació, alhora que ha negat haver mantingut cap conversa de telèfon amb ella. El cert és que al registre de trucades del mòbil de Peral no consta cap conversa amb aquest agent. Aquesta situació ha obert avui la hipòtesi que l’acusada pretengués que aquest agent constés com a sospitós d’haver matat Rodríguez.

Diversitat de comportaments

Aquest divendres també ha declarat la germana del veí que va escoltar la serra elèctrica, la qual havia mantingut una relació estreta amb Rosa Peral perquè també és veïna de la mateixa zona. Amb tot, la dona ha relatat com l’acusada li explicava versions contraposades respecte els sentiments que tenia cap a Pedro Rodríguez i alhora cap a Albert López –que li pressionava per recuperar la relació sentimental que havien tingut mesos enrere-. Segons fonts judicials, la veïna ha assegurat que aquestes contradiccions van fer que ella preferís allunyar-se de Peral, “perquè no era normal variar tant d’opinió”.

Finalment, han declarat com a testimonis dos altres agents de la Guàrdia Urbana. Per un cantó, ha comparegut qui va ser company de patrulla de Pedro Rodríguez fins que aquest va morir. Durant la seva declaració, ha relatat que va visitar Peral a la casa de Vilanova tant bon punt va assabentar-se de l’aparició del cadàver, el 5 de maig. L’agent ha recordat que li va retreure a ella que ningú li hagués preguntat res durant els quatre dies que feia que Rodríguez estava desaparegut i ha assegurat que la va veure trasbalsada, però ha negat que estigués atemorida.

En canvi, l’altre agent que ha testificat aquest divendres ha assegurat que Peral li va transmetre que tenia “por” després de la mort de la seva parella. Aquest últim testimoni és un company de feina i amic de Rosa Peral i Pedro Rodríguez, que ha explicat que ella li va assegurar que estava “atemorida” davant les “amenaces” d’Albert López, qui l’estava “coaccionant”. Segons aquest testimoni, Peral li va dir que sospitava que López havia estat l’autor del crim.

En concret, ha explicat com, en una conversa a la casa de Vilanova al voltant de l’11 de maig, Peral li ensenya a l’agent una finestra que no tanca bé i apunta a la possibilitat que López l’hauria utilitzat per accedir a la casa i matar Rodríguez. Davant les sospites que li plantejava la seva companya del cos, aquest testimoni ha garantit que li va proposar denunciar els fets als Mossos d’Esquadra, confiant que ella així ho faria.

Pendents d’altres testimonis

Amb les declaracions d’aquests testimonis, la investigació del crim del Foix encara la recta final. Entre els següents passos, resta pendent que l’Audiència de Barcelona es pronunciï sobre la possibilitat de citar a declarar dues preses de Wad-Ras afins a Rosa Peral. Es tracta de dues testimonis que l’advocada de l’acusada va reclamar citar, però la jutge ho va denegar i ara ha de ser l’Audiència qui conclogui si la seva aportació és necessària o no per incorporar noves dades a la investigació. Mentrestant, el proper 16 de maig farà un any que Peral i López són en presó preventiva.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No