Glòria

Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes demanen a les famílies que aquest dimecres no portin els seus fills a l'escola

La previsió és que a partir d’aquesta tarda i fins ben entrada la matinada, continuarà plovent amb força intensitat, tot i que el vent anirà afluixant una mica respecte al d’avui

Arbres caiguts pel temporal a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Arbres caiguts pel temporal a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

El Servei d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha enviat als centres educatius de la ciutat una circular informant que tant Protecció Civil municipal com l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú recomanen que les famílies evitin portar als seus fills i filles al centres escolars demà 22 de gener. Es tracta d'una mesura preventiva atesa la previsió meteorològica. Es procurarà que els centres romanguin oberts per atendre l’alumnat que pugui accedir-hi; tot i amb això, en el cas que en el centre hi hagi dificultats d’accés, les direccions de les escoles hauran de valorar si cal tancar el centre.

La previsió és que a partir d’aquesta tarda/nit i fins ben entrada la matinada, continuarà plovent amb força intensitat, tot i que el vent anirà afluixant una mica respecte al d’avui. El fort vent i l’aigua abundant fa que augmenti el risc de caiguda de branques i arbres.

L’Ajuntament de Sitges també recomana a les famílies no portar els nens i nenes a les llars d’infants, a les escoles i als instituts demà dimecres, i evitar així desplaçaments i afectacions a la mobilitat.

La regidoria d’Educació ha informat als centres educatius d’aquesta mesura preventiva atesa la previsió meteorològica. No obstant, les llars d’infants i les escoles estaran obertes per atendre l’alumnat que ho necessiti. En cas que les instal·lacions pateixin afectacions a l’interior durant les properes hores, les direccions de les escoles valoraran si cal tancar.

En el cas de l’Institut Joan Ramon Benaprès, la direcció del centre ha decidit tancar i suspendre les classes demà dimecres degut als desperfectes ocasionats pel temporal a l’equipament.

Per la seva part, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, tenint en compte l’empitjorament de les darrers previsions meteorològiques del temporal Glòria que està afectant a tot el territori i al municipi, i seguint les prohibicions i restriccions marcades pel Comitè Tècnic dels plans d’emergències, NEUCAT, VENCAT I INUNCAT de la Generalitat de Catalunya, ha comunicat a entitats cultural i esportives, centres educatius i de manera extensiva a tota la població la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure. La restricció es mantindrà vigent mentre existeixi l’activació dels diferents plans d’emergència de forma simultània, o bé fins a nova resolució.

Per aquest motiu, s’han suspès  totes les activitats que es realitzin en espais naturals i en espais o instal·lacions esportives i educatives a l’aire lliure des d’avui dimarts dia 21 de gener i fins a nou avís.

Així mateix, després de la darrera reunió de seguiment de la situació d’emergència local d’aquesta tarda, es recomana que les famílies evitin portar als seus fills i filles als centres escolars demà 22 de gener com a mesura preventiva, doncs a partir d’aquest vespre i fins ben entrada la matinada continuarà l’episodi de fort vent i pluja i farà que augmenti el risc de caiguda de branques, arbres i d’altres objectes a la via pública. Si bé els centres educatius romandran oberts per atendre l’alumnat que hi pugui anar, les direccions de les escoles podran valorar si cal tancar-la segons les condicions d’accés o afectacions que puguin tenir en cada cas.

Tot i que es preveuen que el temporal anirà afluixant durant la jornada de dimecres, el Consistori demana extremar les precaucions i que se segueixin les recomanacions de Protecció Civil, sobretot pel que fa la retirada d’objectes de terrasses, balcons i finestres que el vent pugui endur-se volant o fer-los caure. També a casa cal tancar portes i finestres i si és imprescindible desplaçar-se cal tenir màxima precaució pel perill que pot comportar la caiguda d’objectes o l’aparició sobtada d’obstacles a la via pública.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!