Glòria

Vilanova, Sitges i Sant Pere de Ribes demanen a les famílies que aquest dimecres no portin els seus fills a l'escola

La previsió és que a partir d’aquesta tarda i fins ben entrada la matinada, continuarà plovent amb força intensitat, tot i que el vent anirà afluixant una mica respecte al d’avui

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 21-01-2020 19:36 Lectures 11921
Arbres caiguts pel temporal a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Arbres caiguts pel temporal a Sant Pere de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

El Servei d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha enviat als centres educatius de la ciutat una circular informant que tant Protecció Civil municipal com l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú recomanen que les famílies evitin portar als seus fills i filles al centres escolars demà 22 de gener. Es tracta d'una mesura preventiva atesa la previsió meteorològica. Es procurarà que els centres romanguin oberts per atendre l’alumnat que pugui accedir-hi; tot i amb això, en el cas que en el centre hi hagi dificultats d’accés, les direccions de les escoles hauran de valorar si cal tancar el centre.

La previsió és que a partir d’aquesta tarda/nit i fins ben entrada la matinada, continuarà plovent amb força intensitat, tot i que el vent anirà afluixant una mica respecte al d’avui. El fort vent i l’aigua abundant fa que augmenti el risc de caiguda de branques i arbres.

L’Ajuntament de Sitges també recomana a les famílies no portar els nens i nenes a les llars d’infants, a les escoles i als instituts demà dimecres, i evitar així desplaçaments i afectacions a la mobilitat.

La regidoria d’Educació ha informat als centres educatius d’aquesta mesura preventiva atesa la previsió meteorològica. No obstant, les llars d’infants i les escoles estaran obertes per atendre l’alumnat que ho necessiti. En cas que les instal·lacions pateixin afectacions a l’interior durant les properes hores, les direccions de les escoles valoraran si cal tancar.

En el cas de l’Institut Joan Ramon Benaprès, la direcció del centre ha decidit tancar i suspendre les classes demà dimecres degut als desperfectes ocasionats pel temporal a l’equipament.

Per la seva part, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, tenint en compte l’empitjorament de les darrers previsions meteorològiques del temporal Glòria que està afectant a tot el territori i al municipi, i seguint les prohibicions i restriccions marcades pel Comitè Tècnic dels plans d’emergències, NEUCAT, VENCAT I INUNCAT de la Generalitat de Catalunya, ha comunicat a entitats cultural i esportives, centres educatius i de manera extensiva a tota la població la suspensió de totes les activitats a l’aire lliure. La restricció es mantindrà vigent mentre existeixi l’activació dels diferents plans d’emergència de forma simultània, o bé fins a nova resolució.

Per aquest motiu, s’han suspès  totes les activitats que es realitzin en espais naturals i en espais o instal·lacions esportives i educatives a l’aire lliure des d’avui dimarts dia 21 de gener i fins a nou avís.

Així mateix, després de la darrera reunió de seguiment de la situació d’emergència local d’aquesta tarda, es recomana que les famílies evitin portar als seus fills i filles als centres escolars demà 22 de gener com a mesura preventiva, doncs a partir d’aquest vespre i fins ben entrada la matinada continuarà l’episodi de fort vent i pluja i farà que augmenti el risc de caiguda de branques, arbres i d’altres objectes a la via pública. Si bé els centres educatius romandran oberts per atendre l’alumnat que hi pugui anar, les direccions de les escoles podran valorar si cal tancar-la segons les condicions d’accés o afectacions que puguin tenir en cada cas.

Tot i que es preveuen que el temporal anirà afluixant durant la jornada de dimecres, el Consistori demana extremar les precaucions i que se segueixin les recomanacions de Protecció Civil, sobretot pel que fa la retirada d’objectes de terrasses, balcons i finestres que el vent pugui endur-se volant o fer-los caure. També a casa cal tancar portes i finestres i si és imprescindible desplaçar-se cal tenir màxima precaució pel perill que pot comportar la caiguda d’objectes o l’aparició sobtada d’obstacles a la via pública.

Arbres caiguts pel temporal a Sant Pere de Ribes Arbres caiguts pel temporal a Sant Pere de Ribes Arbres caiguts pel temporal a Sant Pere de Ribes
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No