Alerta sanitària

Dues defuncions i deu positius nous al brot de covid-19 de la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú

El contagi afecta 17 residents i 9 treballadors, la majoria amb situació mèdica estable

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 13-01-2021 14:08 Lectures 1991

Les últimes hores han mort per covid-19 dos interns de la residència municipal Els Josepets de Vilanova i la Geltrú. Es tracta de dos residents que estaven hospitalitzades per l'empitjorament del seu estat de salut. En paral·lel a aquestes defuncions, el brot ha sumat deu casos nous, arribant així als 28 positius. En concret, el contagi afecta 17 dels 117 residents de l'equipament i també 9 treballadors. Segons fonts municipals, hi ha dues persones hospitalitzades –l'última, traslladada ahir al vespre-, però la majoria de positius tenen una situació mèdica estable. Les baixes dels treballadors han deixat el centre amb una sola infermera, motiu pel qual els responsables han demanat reforç extern.

Per pal·liar la falta de personal, la residència compta amb personal de suport del CAP Jaume I i no es descarta sol·licitar també reforços del CAPI de Baix-a-Mar. En paral·lel, els responsables del centre i el govern municipal insisteixen en demanar a la Generalitat que designi una infermera i 6 gericultors eventuals.

La regidora de Dependència, Mercè Mateo, ha lamentat la situació i ha destacat que s'ha dissenyat un protocol d'informació per garantir l'atenció als familiars que tenen residents al centre. En aquest sentit, els sanitaris truquen diàriament les famílies dels interns contagiats i s'organitzen videotrucades.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No