Alerta sanitària

El brot de covid-19 a la residència Els Josepets manté 34 positius i eleva les defuncions a 7

Hi ha 16 treballadors contagiats i sis persones residents ingressades a l'hospital

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-01-2021 11:35 Lectures 2478

Des de dimarts han mort tres persones més pel brot de covid-19 a la residència de gent gran i salut mental Els Josepets de Vilanova i la Geltrú. Des de l'inici dels contagis al centre, a finals de desembre, hi ha hagut set defuncions d'interns positius de coronavirus, els quals prèviament havien estat traslladats a l'Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. Pel que fa al nombre de contagis actual, aquest ha anat a la baixa. Segons dades facilitades per l'Ajuntament, ara hi ha 34 residents positius -2 menys que dimarts- i 16 treballadors -1 menys-. El consistori, responsable del centre, apunta que aquesta setmana s'estan fent tests serològics a les persones que van passar la covid-19 durant la primera onada per constatar si són immunes.

També s'han fet test d’antígens i PCR als treballadors de la residència propis i externs -cuina, neteja i bugaderia-. Els protocols inclouen un cribratge de tot el personal amb PCR i amb test d'antígens en setmanes alternes.

Pel que fa a l'equip de treballadors, finalment s'han incorporat 10 persones de reforç per suplir les baixes per covid-19 que hi ha a la plantilla.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No