Vegueria del Penedès

CUINA I POESIA

Recetas a fuego y verso: Ñoquis de calabaza


Luz Cassino i Lara Guerrero Vilanova i la Geltrú

16-08-2020 Última revisió: 12-12-2020 10:23

Si t'agrada menjar sa i gaudir dels petits plaers et presentem un Receptari que combina l'art de la paraula amb el de la cuina

Recetas a fuego y verso: Ñoquis de calabaza. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!
Aquesta setmana us presentem els Gnocchis de carbassa.

Ingredients⠀

⚡1/2 Carbassa ⚡1 moniato mitjà ⚡farina (hem utilitzat de cigrons, que així també tenim proteïna i s'equilibra el plat amb els hidrats del moniato) ⚡1 ou ⚡sal ⚡espècies: nou moscada i romaní ⚡ oli d’oliva verge extra⠀

Preparació⠀

Rostir la carbassa i el moniato al forn durant uns 40 minuts. Aixafar-los molt bé i deixar que perdin escalfor. Introduir la sal, l'ou, el rajolinet d'oli i les espècies i barrejar. Després, anar incorporant la farina fins aconseguir una massa. No ha d'estar líquida ni tampoc una pedra, ha de ser manejable, compacta pero tova.
Si voleu, abans de la farina, també podeu afegir una mica de parmesano o algun formatge així que us agradi. ⠀
Deixar reposar la masa 1h aproximadament, tapada amb un film a ras, i dins la nevera. ⠀
Ens armem de paciència... I a fer com una mena de cilindres. Podeu agafar la masa i fer xurros i després ja els talleu a mida. Un cop els tingueu, es rebossen una mica amb la farina i amb una forquilla es fa una marca a la part de dalt. ⠀

Llançar-los en aigua bullint. Quan veiem que suren, es retiren i s'acompanyen amb alguna salsa pa' darles vidilla, per exemple de formatge i pernil dolç i… a disfrutar!⠀

No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, un plat tradicional d'una zona de Catalunya...
Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.