CUINA I POESIA
16-08-2020 Última revisió: 12-12-2020 10:23
Cada diumenge una nova recepta, pròpia i d’autor/a, inspirada en referents culinaris i amanida amb POESIA al gust!
Aquesta setmana us presentem els Gnocchis de carbassa.
Ingredients⠀
⚡1/2 Carbassa ⚡1 moniato mitjà ⚡farina (hem utilitzat de cigrons, que així també tenim proteïna i s'equilibra el plat amb els hidrats del moniato) ⚡1 ou ⚡sal ⚡espècies: nou moscada i romaní ⚡ oli d’oliva verge extra⠀
⠀
Preparació⠀
Rostir la carbassa i el moniato al forn durant uns 40 minuts. Aixafar-los molt bé i deixar que perdin escalfor. Introduir la sal, l'ou, el rajolinet d'oli i les espècies i barrejar. Després, anar incorporant la farina fins aconseguir una massa. No ha d'estar líquida ni tampoc una pedra, ha de ser manejable, compacta pero tova.
Si voleu, abans de la farina, també podeu afegir una mica de parmesano o algun formatge així que us agradi. ⠀
Deixar reposar la masa 1h aproximadament, tapada amb un film a ras, i dins la nevera. ⠀
Ens armem de paciència... I a fer com una mena de cilindres. Podeu agafar la masa i fer xurros i després ja els talleu a mida. Un cop els tingueu, es rebossen una mica amb la farina i amb una forquilla es fa una marca a la part de dalt. ⠀
Llançar-los en aigua bullint. Quan veiem que suren, es retiren i s'acompanyen amb alguna salsa pa' darles vidilla, per exemple de formatge i pernil dolç i… a disfrutar!⠀
No et perdis la pròxima RECEPTA POEMADA, un plat tradicional d'una zona de Catalunya...
Segueix-nos en @luzcassino i @entrenapsicols. I en https://luzcassino.blogspot.com/
PUBLICITAT
PUBLICITAT