Política municipal

Denunciem que el projecte de Cal Pla va en contra de qualsevol criteri de sostenibilitat

Masia de Cal Pla. Eix

Masia de Cal Pla. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

ERC Cunit es posiciona en contra del projecte de Cal Pla i denúncia que aquest va en contra de qualsevol criteri de sostenibilitat, i insta a l'Ajuntament que es plantegi la compra de l'edifici.

I és que com ja han fet en altres ocasions, tornen a refermar la necessitat de fer una modificació del Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) en diferents àmbits, considerant nous criteris de sostenibilitat.

El partit republicà creu que el projecte comporta impactes directes i indirectes com podrien ser el mediambiental i social. Per exemple, es tracta d'un projecte elitista i dubtosament econòmic i que no té en compte la sostenibilitat ambiental, l'emergència climàtica, la contaminació acústica i la mobilitat. I més, quan projectes similars, han estat un fracàs en altres indrets. A més que és un sense sentit tenint en compte que Cunit té platja.

És per aquest motiu que des d'ERC Cunit volen sol·licitar que s'obri un procés participatiu on la ciutadania valori i digui quin municipi volen.

La portaveu i regidora Carme Martínez ha indicat que "cal que es facin inversions, però no a qualsevol preu i ens cal un projecte sostenible i integrador amb capacitat d'atreure altres projectes de valor i sostenibles”. I afegeix “no entenem aquesta obsessió de l'equip de govern (Impulsem Cunit, PSC i en Comú Podem) de destrossar l'entorn natural de Cunit quan és un patrimoni que cal preservar i valorar. A més, sobta que quan es tracta d'afavorir interessos privats, com és el cas de Cal Pla, estiguin disposats a canviar el POUM i quan ho demana la ciutadania per preservar l'entorn natural, es neguen rotundament, fins i tot tancant la porta al diàleg".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local