Conflicte bèlic

"La participació és el que salvarà la raça humana"

Pete Seeger. Eix

Pete Seeger. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquestes paraules són del cantant de folk, mestre i visionari Pete Seeger. En el documental sobre la seva vida, "Pete Seeger, the power of song" (el poder de la cançó), diu: "si el món té futur no serà degut a una gran organització sinó a milions i milions de petites comunitats que interactuen, la participació és el que salvarà la raça humana.".

Són una mica profètiques aquestes paraules? Tal com veiem que va evolucionant el món, potser sí. 

Un sistema econòmic absolutista governat des de l'ombra pels fabricants d'armes i els "grans magnats" que s'han apropiat de les fonts d'energies no renovables, de les farmacèutiques, de la producció massiva d'aliments i que s'enriqueixen destruint països en nom de la Llibertat o de "Déu" o del “nom que se li vulgui donar”... 

Uns governants, massa sovint, titelles moguts pels fils de l'economia globalitzada, que tenen la democràcia segrestada pel capital i que són la cara visible d'un sistema que enlloc de promoure la unió i la cooperació entre les persones, fomenta l'odi, la desconfiança i la divisió: "divide y vencerás" (Julio César), partits, sí, ben partits: dretes i esquerres, partit tal, partit qual, blancs i negres, etiquetes i més etiquetes... I mentre... Hem pogut veure, gairebé en directe, en pocs dies, com han destruït un país sencer amb bombes i més bombes, milers de morts i milions de persones que els han destruït tot: el lloc de treball, la vivenda, la família… i no tenen on anar.

Vivim en una societat tant tecnològica que ens hem tornat espectadors... I si no ens agrada el que ens mostra la pantalla del televisor, cap problema: canviem el canal... I evitem els problemes reals i fem simulacions irreals que ens tenen ben entretinguts.

Tenim el món que entre tothom hem construït i el seguim construint (o destruint) amb les nostres actituds. 

Què estic fent? Què estem fent? Què podem fer?

Cada dia surt el Sol per a tothom igual. 

Si plantes una llavor encara neix una planta.

El futur serà el resultat de totes les decisions de totes les persones que estem vives. 

Aquest dimarts dia 3 és l'aniversari de naixement de Pete Seeger i és una oportunitat per reflexionar amb els missatges de les seves cançons, gràcies a la tecnología actual podem veure'l i escoltar-lo per Internet (https://youtu.be/4ej7SzOEnRA). Cançons que parlen dels drets civils, antibel·licisme, la defensa activa del medi ambient des del convenciment que amb la música i les petites actituds personals es pot fer molt per canviar el món. Els seus missatges ens inspiren a impulsar la moneda social la Turuta (turuta.cat) des de fa 12 anys.

Divendres, a les 19h, en la setmanal cantada per la Pau a la plaça de la vila de Vilanova i la Geltrú, cantarem algunes cançons del seu repertori. 

Tothom hi està convidat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local