Pacificació del trànsit

Alguna cosa no hem fet bé

Exposo aquestes ratlles per dur a terme una reflexió en nom del govern de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, davant la manifestació de veïnat i comerciants de dilluns passat. És evident que alguna cosa no hem fet bé i per tant em correspon demanar disculpes públicament. Quan desenes, o centenars, de persones es manifesten, recullen signatures i fan sentir el seu clam, és clar que alguna cosa està passant i és important aturar-nos, reflexionar, fer autocrítica i intentar reconduir la situació.

Puc parlar perfectament en nom de l’equip de govern del qual formo part i afirmar que no estem en política ni per afany de poder, ni per protagonisme ni per fer carrera política. Vam decidir ser en un projecte i anar a unes llistes electorals per treballar per la ciutat que ens estimem i per millorar la vida de tota la gent que vivim a Vilanova i la Geltrú. Aquest és el motiu pel qual ara som regidores i regidors, i per la confiança que ens van fer els vilanovins i les vilanovines, som al govern d’aquesta ciutat.

Som representants de la ciutadania i com a tals vetllem pels interessos col·lectius. Hem mantingut reunions, trobades, converses amb bona part dels agents implicats, però no han estat suficients, és ben clar, i potser no hem sabut transmetre la importància d’aquests projectes i els beneficis que pensem que han d’aportar per al conjunt de la ciutat, per la col·lectivitat. Alguna cosa no hem fet bé i estem determinades a posar-hi remei. La manifestació de dilluns passat mostrava un malestar i un neguit de diferents col·lectius respecte el projecte del carril bici de l’avinguda de Francesc Macià. I em sap greu, tal com he pogut transmetre ja a algunes de les persones que hi van ser.

A banda del neguit, penso que cal posar sobre la taula també que en els diferents manifestos que es van llegir es van fer algunes afirmacions no del tot certes. No per mala fe, és clar, sinó perquè és un indici que no hem estat capaços d’informar adequadament sobre aspectes que preocupen el veïnat; per exemple, per explicar que el projecte no es realitzarà fins que no s’hagin incorporat les diferents aportacions dels col·lectius. És per això que, a dia d’avui, no hi ha data d’inici de les obres.

És cert que hem volgut expressament fer un treball més compartit sobre el carril de Francesc Macià, per això primer de tot el vam explicar a les associacions de veïns de Sant Joan i del Molí de Vent i s’està exposant el projecte als respectius centres cívics. Tot i així, ens hem d’explicar més i millor i hem de fer partícips més col·lectius implicats. De la manifestació de dilluns passat també en trec una cosa molt positiva: l’esperit constructiu. És d’agrair que les diferents entitats i col·lectius que van organitzar la protesta deixessin clar que no estaven en contra del projecte, sinó que volien participar-hi. I amb això també em quedo.

I ara què? Tal com es va explicar també dilluns en el Ple, ara estem recollint les propostes de millora del projecte inicial. Tenim previstes trobades amb els diferents col·lectius (veïnat, comerciants, equips directius i associacions de famílies d’alumnat dels centres educatius) i posteriorment farem una trobada conjunta i oberta a tothom. El projecte inicial ja ha anat millorant gràcies a les diferents aportacions rebudes fins ara. Entre altres, ara es contemplen més zones de càrrega i descàrrega per als comerços i ja s’ha previst un nou aparcament dissuasiu proper. 

Estic convençuda que aquest projecte beneficiarà els barris, enfortirà l’avinguda de Francesc Macià com a carrer comercial i incrementarà la seguretat i el gaudi per a totes les persones. I a més a més, no oblidem, ens aproparà als objectius que hem d’assolir per fomentar uns hàbits de mobilitat més sostenible, que és un repte ineludible que tenim sobre la taula totes les ciutats. Us animo a conèixer el projecte exposat als dos centres cívics. Fem plegats les modificacions oportunes al projecte inicial. Millorem entre tots i totes l’avinguda de Francesc Macià i, el més important, la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Aquest és l’objectiu on coincidim totes i tots, i que tenim sempre present.

Olga Arnau i Sanabra
Alcaldessa de Vilanova i la Geltrú

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!