Carril bici

Alguna cosa estem fent bé

Des de les Associacions veïnals de Sant Joan i del Molí de Vent valorem positivament la mobilització de dilluns passat, on superant les nostres previsions, mig miler de persones van manifestar-se a la plaça de la Vila per defensar el comerç local, per clamar contra la manca de participació i per posar de manifest la manera com es vol dur a terme el projecte del carril bici de l'Avinguda de Francesc Macià. 

Alguna cosa hem fet bé quan l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú fa autocrítica de manera pública. És d'agrair tant el seu gest com el del regidor Jordi Medina, demostrant altura de mires i coratge polític. De moment, hem aconseguit aturar l'inici de les obres, encara que alguns sostenen que mai hi ha hagut data d'inici d'aquestes. No deixa de ser curiós que la notícia comentant l'inici de la construcció del nou carril bici, datant de finals d'abril, hagi estat curosament esborrada del web i de les xarxes socials de l'Ajuntament, encara que no s'hagi pogut esborrar de les webs d'altres mitjans de comunicació. Algú pot creure's que centenars de persones es mobilitzin si l'Ajuntament ens hagués dit que s'acceptaria estudiar alternatives dins del projecte? Tenim altra cosa a fer. 

El consistori es va equivocar, i l'error és legítim. És no obstant inadmissible i d'una substancial manca d'ètica, que diversos regidors del govern hagin responsabilitzat de faltar a la veritat a persones que de manera voluntària, dediquem un grapat d'hores a treballar pels nostres barris i la millora de la vida comunitària. Tal com evolucionen els esdeveniments, desconeixem el dia d'avui quant de temps tindrem per presentar alternatives sòlides al nou projecte, que sembla que recull algunes de les temàtiques en les quals les associacions hem posat l'accent. Molt ens temem, que després de la trobada que tindrem dimecres amb els regidors i els tècnics, es vulgui tornar a tirar pel  dret en una sort de pseudoparticipació feta a correcuita per sortir del pas davant la flagrant manca de participació i transparència. 

Sense que la nostra petició de crear una mesa o comissió on els diferents actors implicats estiguin representats per valorar els tempos i el mètode del procés participatiu s'hagi tingut en compte, continuem demanant que hi hagi una reunió a cadascun dels nostres barris on s'expliqui el projecte, per, si s'escau, convocar una darrera reunió de ciutat on es detalli el projecte final. 

Si el govern va fer decaure dilluns passat, la moció d'urgència presentada per tots els regidors de l'oposició al·ludint a què es durà a terme un procés participatiu, convidem al consistori a no caure en els mateixos errors; n'estarem molt vigilants. 

Associacions veïnals de Sant Joan i del Molí de Vent

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!