Pacificació del trànsit

Nou desgavell del govern amb la ronda Ibèrica

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant l’anunci sobre la nova actuació que el govern durà a terme a la ronda Ibèrica, eliminant ara l’aparcament per a convertir-ho en un carril de serveis, el PSC lamenta una nova improvisació després de 2 anys d’actuar-hi sense cap planificació ni cap tipus de criteri a la via pública i la mobilitat de la ciutat. El govern liderat per ERC tornarà a fer un altre nyap sobre el desastre que van fer eliminant els dos carrils per sentit de circulació, acumulant un malbaratament de recursos públics en mantenir una solució ineficient i que ara a més, contradiu les explicacions que va fer l’equip de govern quan van realitzar aquesta polèmica actuació.
 
En el seu moment, van decidir que per les mesures Covid, molts carrers del centre perdien aparcament i demanaven als veïns aparcar a la ronda Ibèrica, aquesta actuació es va realitzar sense cap projecte inclús amb informes contraris del mateix Ajuntament i sense haver consultat serveis essencials que es troben a la ronda, com el mateix Hospital, la comissaria dels Mossos o altres equipaments. El cúmul dels despropòsits ho manifestava l’alcaldessa, que es va assabentar el mateix dia que es feien les actuacions, com a símbol de la nefasta gestió i la mala coordinació interna d’ERC-JuntsxCat i en aquell moment la CUP.
 
Després de consolidar la mesura, van decidir realitzar obres per import de més de 60.000 euros, per rectificar algunes de les actuacions, bàsicament per facilitar l’entrada a l’Hospital, i finalment ara, eliminen el principal motiu de les restriccions, com era l’aparcament, per crear un carril de serveis segons han explicat.
 
Des del PSC ja s’ha manifestat des de fa més de 2 anys, que la ronda Ibèrica es va crear justament per facilitar la circulació de la ciutat per evitar creuar-la pel centre, per tant, qualsevol política de pacificació al centre es veurà fracassada quan els vehicles no tenen cap alternativa per evitar creuar la ciutat, per això serà una de les primeres actuacions que es realitzaran de tornar a tenir responsabilitats de govern, i que el govern ha rebutjat votant en contra de mocions i sense escoltar, un cop més, les demandes de la ciutadania.
 
La imposició de forma unilateral de totes les mesures que s’han realitzat en matèria de mobilitat arriba al cúmul amb l’actuació de la ronda Ibèrica, afectant diàriament a centenars de desplaçaments, serveis d’emergències que es veuen col·lapsats, retards continus a les línies d’autobusos i generant una afectació de la mobilitat a la resta de carrers de la ciutat, doncs molts conductors han buscar alternatives, evidenciant un increment de la circulació per vies com l’antiga carretera o el passeig per evitar la ronda, qüestió que es veurà incrementada quan s’apliqui el pla de pacificació.
 
L’anunci d’un nou pla de mobilitat per part del govern és una cortina de fum i queda sense cap tipus d’efecte mentre continuen executant projectes sense cap consens ni criteri, contravenint la funció que ha de tenir la ronda, aixecant queixes per la falta de transparència i participació en actuacions que afecten al veïnat i comerciants, com ha passat amb l’actuació de carril bici a l’avinguda Francesc Macià o el projecte d’aparcament de càrrega i descàrrega eliminant la zona verda a la plaça del Mercat, l’actuació del carril bici de la rambla Samà o les properes actuacions de nous carrils bici previstes en el futur.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local