Política municipal

El ple aprova la moció de SOM VNG per afavorir l’autonomia de persones amb diversitat funcional intel·lectual

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple ordinari de Vilanova del mes de juny, va aprovar les tres mocions que SOM VNG va presentar. La primera demanava cedir habitatges per a la implementació de projectes per afavorir l'autonomia de les persones amb diversitat intel·lectual. El projecte que presentava el grup està inspirat en el programa "'Aura Habitat", que s'implanta a Barcelona, i que se centra a oferir la possibilitat a persones amb diversitat funcional intel·lectual, de fer una estada en un entorn amb joves estudiants universitaris, aprenent a conviure i a fer-se càrrec de les responsabilitats que comporta compartir casa amb altres persones. S'ofereixen els suports personals i el seguiment proper d'un equip de professionals perquè la persona gestioni les activitats de la vida diària a la seva casa i en la societat, en condicions de benestar i seguretat. El programa ofereix suport a llar i acompanyament personalitzat, així com els suports necessaris perquè puguin fer-ho sigui vivint sol o sola, amb amigues o amics i/o parella. Això si, SOM VNG va reivindicar que cal, però, trobar camins per a universalitzar aquestes experiències i que passin de ser una anècdota, o una experiència pilot valida a la llavor de serveis d'àmbit i abast públic. 

L'altra moció demanava encarregar un projecte per a la remodelació i ampliació del pont d'Eduard Toldrà sobre torrent de la Piera. El grup va reivindicar que no es pot parlar de pacificació de la ciutat i d'urbanitat amb perspectiva de gènere, si no es garanteix la seguretat als punts conflictius de la ciutat i va dir que el fet que el govern no presentés l'ampliació a Fons Next Generation es tractava d'una "oportunitat perduda". En aquest sentit, ha recordat i agraït les reivindicacions de l'AAVV de la Masia Nova que sempre han posat de manifest que el pont és altament insegur per culpa de l'absència d'il·luminació i de pas de vianants abans i després del torrent, a més de ser un lloc de molta circulació de cotxes i a alta velocitat. També que quan plou, l'aigua queda embassada i tampoc hi ha cap mena de barrera protectora que separi entre la vorera i la calçada. Tampoc és accessible ni és un pas habilitat per a persones encara que les vianants ho facin servir. La moció va ser aprovada per unanimitat i el govern va anunciar que demanaria la titularitat de la carretera a la Generalitat i també es va mostrar obert a implementar la proposta que va fer el PSC d'ubicar una passarel·la temporal al pont. 

Per altra banda, el ple també va destacar per la renúncia del regidor de govern no adscrit, Enric Garriga, i que suposa la pèrdua de la majoria al ple del govern municipal. Això va permetre l'aprovació de la moció que SOM VNG va presentar amb PSCi Cs i que era petició pels sindicats de la neteja viaria en vaga, on es demanava que la internalització del servei subrogués les 73 persones que treballen al servei de neteja viària. Juanma Rodriguez, portaveu de SOM VNG va incidir en què per culpa de l'enèsim error de gestió del govern municipal 16 persones es quedaran sense feina i sense dret a l'atur. També van advertir que si aquestes treballadores denuncien guanyaran el judici i que serà la ciutadania qui haurà d'assumir els costos, no la regidora. En aquest sentit, van explicar que des del juny del 2021, el govern disposa d'un informe que diu ben clar que haurà de sumar a la internalització les treballadores que faci més de quatre mesos que treballen per l'empresa en data del dia de tancament de l'activitat contractada i que l'Estatut dels Treballadors tampoc dona peu a segones interpretacions. 

Finalment, a la secció de precs i preguntes SOM VNG va demanar que el govern es reuneixi d'una vegada amb les veïnes i veïns de l'AAVV del Tacó per tal que diguin la seva en la necessària reforma de l'Avinguda Vilafranca i de les necessitats del barri. També que es doni resposta d'una vegada a aquesta necessitat social urgent del sensellarisme i es faci realitat l'equipament per donar cobertura social a aquesta problemàtica I va finalitzar tornant a demanar que es milloressin les condicions de seguretat de les platges de Vilanova així com les condicions laborals de les professionals del salvament i socorrisme. I és que les torres de salvament, no tenen ni parets, ni vidres protectors del sol, i no ofereixen cap mena d'aixopluc.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local