Mobilitat

Carril bici si! Però amb seny i ben fet

Proposta carril Pedalable Prat de Vilanova- Nucli urbà. Eix

Proposta carril Pedalable Prat de Vilanova- Nucli urbà. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat 5 de maig vàrem sol·licitar una reunió amb mobilitat per tal de parlar del Projecte del carril bici que l'Ajuntament té previst fer a l’actual camí vell de Cubelles.

Coneixem aquesta intenció donat que el regidor Sr. Palacios ho va dir als precs i preguntes del Consell d'Associacions que es va realitzar el passat 4 de Maig de 2022, en cap moment l'Ajuntament ens ha informat d’aquest projecte a l'Associació de Veïns del Prat de Vilanova, no tenim cap mena de documentació del mateix ni se’ns ha cridat a reunir-nos per tal de debatre l'esmentat projecte.

Al correu enviat vàrem exposar el nostre desacord amb el projecte donat que dista molt de ser una bona solució de comunicar el barri del Prat de Vilanova amb el nucli urbà de la nostra ciutat.

Primer perquè l'esmentat Camí vell de Cubelles té un tràfic brutal de vehicles a gran velocitat i desemboca al municipi de Cubelles, més concretament a la rotonda d'entrada d'aquest poble a la carretera C-31, la que cal esmentar té una afluència immensa de tràfic.

Segon perquè fent aquesta actuació pensem que el nostre problema d'enllaç a peu o amb bicicleta amb el nucli urbà no queda solucionat, doncs tornarem a tenir que circular amb la bicicleta o a peu per una carretera (C-31) o creuar el municipi de Cubelles per tal de poder accedir al nostre barri.

El passat dia 6 de Juny, en vistes de que no teníem cap mena de contesta a la nostra sol·licitud de reunió per debatre el projecte, vàrem tornar a enviar un correu en el que sol·licitaven un altra vegada tenir una reunió amb mobilitat, abans que el projecte es redactes, per tal de poder consensuar i modificar si fos necessari qualsevol aspecte del mateix.

En aquest correu també vàrem adjuntar una proposta de traçat alternatiu al que l'Ajuntament vol realitzar, que pensem és molt més directe i elimina qualsevol perill de creuament de carreteres, vies del tren i podria ser una meravellosa via verda que enllaci el barri del Prat de Vilanova amb el centre urbà.

A dia d'avui continuem sense data per reunir-nos per consensuar el projecte, es més, no tenim cap contesta per part de l'Ajuntament als correus enviats.

Després de veure el Ple Municipal de dillubs, on es va aprovar la moció nº7 de Consens de Mobilitat Urbana, i havent escoltat al regidor de Mobilitat Sr. Palacios donant explicacions dels projectes executats i per executar al Prat de Vilanova i donant a entendre que l'Associació de Veïns del Prat de Vilanova està al corrent d’aquestes actuacions, cosa que és totalment falsa perquè tal com diem no se’ns contesta als correus ni se'ns dona la possibilitat de consensuar res, demanem al Consistori que aturi d’immediat qualsevol projecte relacionat amb un camí pedalable per unir el Prat de Vilanova amb el nucli Urbà mitjançant el camí vell de Cubelles fins que mantinguem les reunions oportunes amb la regidoria de Mobilitat i consensuem el traçat més adient per aquest enllaç, un enllaç que és totalment imprescindible per al nostre barri, però pensem que no s’ha de fer de qualsevol manera, sinó que s'ha de fer ben fet i amb sentit comú.

Volem tenir un diàleg actiu amb l'Ajuntament i que s'escoltin les nostres opinions, hem de tornar a consensuar les actuacions que afecten als barris amb la gent que hi viu.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local