Patrimoni natural

L’aigua, un bé escàs malbaratat per l’Ametller Origen

Eix

Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant la proliferació d’escrits donant suport al projecte de l’Ametller Origen a la comarca del  Penedès, m’he decidit a escriure quatre paraules per donar a conèixer algun dels aspectes que suposarà la posada en marxa d’aquest projecte. 

Un d’ells d’extremada rellevància pels que vivim a la comarca, és l’ús de l’aigua. No calen  números ni grans càlculs, només tenir un dit de cervell per adonar-se’n que la reconversió d’una zona de secà en conreu intensiu de regadiu suposarà també un increment en l’ús d’un bé preuat i escàs a la conca mediterrània, que només es justifica davant l’avarícia de voler aconseguir beneficis econòmics i especulatius a qualsevol preu. 

Penseu que si fos possible obtenir més aigua els pagesos de la zona farien conreu de secà? 

Forçar l’extracció d’aigua per mantenir un “parc temàtic” agrícola repercutirà en una disminució de l’aigua que disposen els pagesos que avui dia viuen del camp, en moments climàticament  tan crítics ¿Com afectarà això a la disponibilitat d’aigua, tan agrícola com domèstica, i al seu preu en comarques del Penedès, Baix Llobregat i Barcelonès? 

Ningú ho sap i pel que sembla als empresaris els hi és absolutament indiferent quines siguin les conseqüències, només interessa vendre una idea supermegaecológica i evitar que toquem de peus a terra. Ens volen vendre una idea falsament encisadora per tal d’aconseguir beneficis econòmics a costa de destruir el patrimoni natural.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local