Aparcament

Comunicat del Govern de Cubelles en relació a la implantació de la zona d’estacionament regulat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En relació a la informació sobre l’ordre del dia del ple ordinari del mes de juliol, en què algú interessadament ha fet creure a les persones que conformen el moviment contrari a la implantació de la zona blava que s’havien de resoldre unes al·legacions contra aquest servei, volem manifestar:

-El servei d’estacionament regulat de vehicles amb limitació horària a la via pública es va aprovar inicialment en el ple ordinari del mes de maig de 2021 sense cap vot en contra.

-Es va obrir període de presentació d’al·legacions al qual cap grup polític ni cap persona va formular cap reclamació. Per això la zona d’estacionament regulat es va aprovar definitivament el 2 de setembre de 2021, després d’haver estat aprovat definitivament i publicat l’edicte al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona en data 12 d’agost de 2021.

-El ple de 18 de gener de 2022 va aprovar inicialment la taxa per l'estacionament públic regulat de vehicles de tracció mecànica amb limitació horària a la via pública amb els únics vots en contra de Cs. En no presentar-se al·legacions, ni per cap grup municipal ni per cap persona física, va quedar definitivament aprovada el 22 de març de 2022.

-L’Ajuntament de Cubelles licita un contracte de serveis per a la gestió i explotació de les zones d’estacionament regulat en superfície a implementar en el municipi de Cubelles durant la temporada de primavera, per un període de 4 anys, que es va adjudicat en data 3 de març de 2022 a l’empresa Estacionamientos y Servicios SAU (EYSA). En la mesa de contractació hi havia, com és habitual, un membre dels grups de l’oposició, que en cap cas ha manifestat cap anomalia sobre aquest procés contractual.

-Tal i com s’estableix en el seu reglament regulador els períodes de funcionament són des de Divendres Sant fins al 14 de juny els caps de setmana i festius, i entre el 15 de juny i el 15 de setembre durant tota la setmana. En arribar a la data del 15 de juny amb una empresa contractada ja es pot engegar per primer cop el servei.

-En data 17 de maig de 2022 el Ple de l’Ajuntament aprova inicialment la modificació de l’ordenança municipal de circulació per tal de contemplar en aquest text normatiu algunes obligacions, i les seves respectives infraccions, que no estiguin recollides en el Reglament General de Circulació, d'àmbit estatal.

-En absència d’aquesta modificació són d’aplicació els articles 94.2.B.1 i 94.2.B.2 del Reglament General de Circulació que regula les infraccions, i respectives sancions mínimes per no pagar o excedir-se del temps a les zones d’estacionament amb limitació horària.

Davant tots aquests fets, els grups del Govern municipal manifestem:

-Lamentem la utilització política que s’està fent de la plataforma, que entenem que defensen el que consideren el més just pels seus interessos i amb els quals no descartem reunir-nos per valorar canvis en la normativa de cara a propers períodes de la zona blava.

-Tot i això, fins a la data d’avui no hem rebut cap petició formal per reunir-nos amb cap col·lectiu ni plataforma. Del contrari ens haguéssim reunit com ho hem fet amb altres col·lectius.

-Algunes persones, vinculades estretament a grups polítics amb representació municipal, desinformen a la ciutadania i s’erigeixen, ara, com assessors d’aquesta plataforma en veure que hi ha cert descontentament amb la implantació d’aquest tipus de regulació d’estacionament. Però s’obliden que la majoria de formacions ho portàvem als programes electorals amb els quals vam concórrer a les darreres eleccions municipals i no van votar en contra al Ple ni van presentar al·legacions en defensa d’aquests interessos que ara encapçalen quan legalment tocava.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local