Política municipal

Esquerra lamenta que Vilafranca perdi oportunitats com els fons Next Generation de rehabilitació de barris

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els fons Next Generation són una assignatura pendent pel govern de Vilafranca i una constant pèrdua d'oportunitats per la ciutat. Des de fa mesos Esquerra Republicana demana que el govern de JXC-PSC expliquin quins són els projectes en els que s'han presentat, però no han obtingut cap tipus de resposta. Els republicans emplacen al govern a explicar els plans sobre els Next Generation i demanen que es centrin en habitatge, tant en la construcció d'habitatge social com en la rehabilitació d'habitatges per fer-los eficients i per tant, més habitables.

A inicis de setembre el govern de la Generalitat va anunciar que s'invertirien gairebé 100 milions d'euros en un programa per rehabilitar barris de les ciutats, adaptant els habitatges per fer-los més eficients energèticament. Aquest programa ha estat aprofitat per diverses ciutats com ara Lleida que rebrà uns 10 milions d'euros o Vilanova i la Geltrú, l'Arboç o Igualada.

Esquerra Republicana lamenta que el govern de JXC-PSC no hagi presentat cap tipus de proposta al govern de la Generalitat en aquest programa, fet que, de nou, ha fet perdre oportunitats a Vilafranca. Pere Sàbat, portaveu i candidat a l'alcaldia, considera que “Vilafranca té moltes necessitats per poder posar al dia el parc d'habitatges, l'eficiència energètica dels habitatges és imprescindible i una mesura urgentíssima en plena crisi econòmica provocada precisament per l'augment del preu de l'electricitat”.

Des d'Esquerra Republicana s'emplaça al govern a deixar aparcades les polítiques d'aparador i centrar-se en aquelles que han de millorar la vida als veïns i veïnes i en aprofitar totes i cadascuna de les oportunitats i a entrar propostes als diferents programes de Next Generation per poder avançar en fer millores per la ciutat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local