Eleccions municipals

ERC aposta per la justícia social, la sostenibilitat ambiental i la participació ciutadana al programa marc de les municipals

Foto de família de la Trobada de Municipis Republicans. Gerard Magrinyà

Foto de família de la Trobada de Municipis Republicans. Gerard Magrinyà

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Municipis vius, justos i verds. Aquest és l’horitzó que dibuixa Esquerra Republicana per a la seva política local recollit al Programa Marc de la formació per a les eleccions municipals del 2023, que aquest divendres comença a presentar-se arreu del país. El Programa Marc s'ha elaborat a través d'un procés participatiu en què hi ha participat una àmplia representació del món local, amb paritat de gènere i presència de tots els territoris dels Països Catalans, totes les sectorials del partit, i membres de diversos grups municipals.

El document, de 160 pàgines, desgrana el conjunt de les polítiques públiques que defensen els republicans en tots els àmbits i les referència amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides.

Esquerra Republicana situa els municipis com a punta de llança de la transformació republicana que defensa el partit: feminista, ecologista, social i democràtica. “Venim a fer les coses diferent, a transformar el país després de quaranta anys del model esgotat dels de sempre. Un model que sovint s’ha caracteritzat per una manca de projecte o per una visió a curt termini, governant en benefici d’uns pocs, gestionant amb opacitat o amb models de ciutat dividint entre centre i perifèria”, recull el text.

El Programa Marc Defineix Esquerra Republicana com “una eina útil al servei del país” i com un partit de “base municipalista”. De fet, les darreres eleccions locals del 2019 van situar els republicans com la principal força municipalista de Catalunya, en obtenir la majoria de vots i de regidors i regidores. Per al 2023, el partit es fixa com a gran objectiu seguir creixent a les àrees metropolitanes per tal d’enfortir el projecte independentista arreu del país.

Entre els centenars de polítiques públiques recollides al document destaquen les polítiques orientades a la justícia social: incentivar l’ocupació laboral digna, preservar el dret a l’habitatge i garantir una educació pública universal i de qualitat. També el foment d’espais verds i uns barris, pobles i ciutats saludables, amb una economia transformadora al servei de les persones i una aposta decidida per l’economia social i solidària. Una ciutadania apoderada que tingui espais d’interlocució directa amb els governs municipals, la participació de la qual no es limiti als pressupostos participatius, és una altra de les apostes del partit, que fa de la intransigència davant de la corrupció i de la pràctica de la transparència les seves banderes.

Garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés a la cultura i a la pràctica esportiva, una mobilitat sostenible dins de les vil·les i ciutats i també entre municipis, el combat contra la bretxa salarial, el desplegament digital i la democratització de l’energia, el foment d’una economia amb sostenibilitat financera, social i mediambiental; i l’aposta per una administració pròxima, àgil i eficaç són algunes de les polítiques detallades en el Programa Marc. A partir d’aquest document, les diverses candidatures que es presentin arreu del país confeccionaran els seus programes electorals.

Podeu consultar el document del Programa Marc de les eleccions municipals del 2023 en aquest enllaç

 

Clàudia Rodríguez i Donaire
Consellera Nacional pel Penedès-Anoia.
Secretaria de Feminismes i LGTBIQA+
Representant del Garraf del Jovent República.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local