Política municipal

Tret de sortida al primer projecte polític pensat per i amb la Vegueria: Impulsem el Penedès

Presentació en el marc del seu congrés fundacional d'Impulsem Penedès. Eix

Presentació en el marc del seu congrés fundacional d'Impulsem Penedès. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Dissabte dia 12 de novembre de 2022 s’ha donat el tret de sortida a un projecte polític que neix amb la voluntat de pensar i construir amb i per al territori del Penedès. Ser útils. Es tracta d’Impulsem el Penedès, nom del partit i fins ara plataforma, que s'ha presentat als Cellers Domenys (Sant Jaume dels Domenys, Baix Penedès) en el marc del seu congrés fundacional. 

Durant la jornada s’ha aprovat base organitzativa i ideològica del partit. El resultat és l’aclariment de les arrels necessàries perquè des del municipalisme polític s’elevi a la pràctica el desplegament de la Vegueria Penedès a tots els efectes. A més a més, en tots els textos, s’expressa la voluntat inequívoca de no renunciar a cap dels objectius d’impacte local al Penedès, davant l’explícita denúncia compartida de la manca d’operativitat i efectivitat de les administracions competents a fer-ho durant els últims anys. Impulsem el Penedès també ressalta la seva ambició en convertir-se ja mateix en l’aposta política transversal com a eina referent. Per tant, busca articular als principals alcaldes i alcaldesses de les comarques del Baix Penedès, Alt Penedès i Garraf, protagonistes innegociables per liderar la marca a les properes eleccions municipals. Molts d’ells i elles han assistit a la jornada. 

Alguns dels àmbits objectiu que s’han acordat prioritzar en propostes concretes són infraestructures, salut, habitatge, economia i ocupació… De fet, en les properes setmanes es planificaran grups de treball per tal d’aprofundir cadascun en propostes electorals concretes durant els propers mesos. L’òptica de l’equilibri territorial fonamenta el sentit de construcció d'aquest projecte que des del curt termini no renuncia a altres horitzons com la generació de sinergies amb la societat civil del territori (associacions, entitats, personalitats,...). “La força real rau en el món municipal però també mirarem, si és necessari i quan pertoqui, cap allà on no ens escolten com a territori Penedès”, d’acord amb alguna de les intervencions bastament aplaudides durant el congrés. 

Tanmateix, s'ha escollit la nova executiva del partit, liderada pel President, en Jaume Casañas (Il·lm Sr. Alcalde de Cunit, Baix Penedès) i el Secretari General, en Sergi Vallès (Il·lm. Sr. Alcalde de Torrelles de Foix, Alt Penedès). També s’hi sumen: Sònia Poch (Regidora de Mediona, Alt Penedès), Jaume Julibert (Regidor Sant Llorenç d’Hortons, Alt Penedès) i Xavier Ramos (Il·lm. Sr. Alcalde de Castellví de La Marca, Alt Penedès). Des de la nova direcció, s’ha volgut ressaltar que el camí recorregut fins al congrés fundacional respon a molts mesos de treball conjunt entre considerables altres agents del territori, procedents de diferents sensibilitats polítiques. També es posa en valor expressa la voluntat de la nova executiva a la suma de representants de molts altres municipis, més enllà dels ja representat durant l’acte, i que creuen que es faran realitat durant les properes setmanes. 

Finalment, i com a propers passos a nivell electoral, Impulsem el Penedès posa el focus en el municipalisme: des de la nova direcció s’anuncia que es vol presentar llistes a tots els pobles i ciutats de la Vegueria Penedès ja que expressen que aquest factor és l'embrió, necessari per poder articular missatge i força política als òrgans supramunicipals i conseqüentment deixar “invisibilitzar la singularitat de la Vegueria Penedès i els seus ciutadans”, subscrivint alguns dels reclams de fonts de l’executiu durant el seu discurs de proclamació. 

L'acte fundacional ha comptat amb convidats d'altres partits polítics en la mesura que s'obre la possibilitat a generar la sinergia amb altres sempre i quan comparteixin la missió visió i valors d’Impulsem el Penedès: el principal objectiu polític és governar tots i cadascun dels municipis del territori, amb àmplies majories que recuperin la credibilitat i il·lusió en la política efectiva que durant els últims anys s’ha perdut per gran part de la societat del territori del Penedès. És a dir, impulsar el Penedès. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local