Mobilitat

Demanem als pressupostos de la Generalitat inversions en la xarxa de transport de Vilafranca i el Penedès

La candidata a l’alcaldia de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa i el president de la formació, Ramon Arnabat

La candidata a l’alcaldia de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa i el president de la formació, Ramon Arnabat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La candidata a l’alcaldia de Vilafranca en Comú, Montse Romagosa i el president de la formació, Ramon Arnabat, han fet una roda de premsa per presentar les reivindicacions que han traslladat al grup parlamentari d’En Comú Podem que presideix Jèssica Albiach, perquè les incorpori a la negociació dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2023. Aquestes propostes estan directament relacionades amb les propostes que Vilafranca en Comú ha anat presentant al llarg dels dos darrers anys i el seu objectiu és millorar la qualitat de vida dels vilafranquins i vilafranquines i de les penedesenques i penedesencs.  

Concretament, es proposa que s’incorporin als pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2023 els recursos necessaris per a fer viables les següents propostes plantejades des de Vilafranca en Comú:

  • Allargar el servei de la RT2 entre l’Arboç i Vilafranca del Penedès i de la R8 entre Vilafranca del Penedès i Martorell.
  • Creació d’una xarxa catalana d’alta velocitat utilitzant les infraestructures ja existents amb un baixador a Vilafranca del Penedès.
  • Implementació del Metro-bus Penedès que uneixi Vilanova – Vilafranca – Igualada i el Vendrell.
  • Establir un servei d’autobús que faciliti la mobilitat entre els centres hospitalaris del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i del Garraf.
  • Fer possible la segona biblioteca de Vilafranca del Penedès.

Alhora, des de Vilafranca en Comú es dona ple suport a demandes de caire general d’En Comú Podem i que tindran gran incidència a la nostra vila i que hem defensat des de fa temps: 

  • Avançar cap el 25% del Pressupost de Salut destinat a l’Atenció Primària.
  • Garantir i universalitzar l’accés a les activitats extraescolars.
  • Recuperar el finançament, en col·laboració amb els ajuntaments, per a les escoles de música i arts del territori.
  • Garantir l’eliminació de  la bretxa digital d’equipaments, connectivitat i competències digitals dels alumnes i les seves famílies.
  • Dotar d'una partida específica per a funcionament i millora dels espais de memòria al territori.  

Per a Vilafranca en Comú, Catalunya necessita uns pressupostos amb el suport d'una àmplia majoria dels grups polítics i de la societat catalana per a fer front als grans reptes que té plantejats: una transició energètica i productiva justa, un escut social per afrontar la crisi, un sistema públic de salut i d'educació que en garanteixi la qualitat i l'equitat social i territorial, una millora de la mobilitat sostenible, la potenciació de la cultura posant-la a l'abast de tothom. I les demandes plantejades per Vilafranca en Comú van en aquesta direcció.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local