Logística

Rebuig polígon Els Masos

Rebuig polígon Els Masos de La Bisbal del Penedès. Eix

Rebuig polígon Els Masos de La Bisbal del Penedès. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidora i portaveu Sílvia Monfort juntament amb els membres que formen esquerra de La Bisbal del Penedès rebutgem la construcció del macro polígon logístic dels Masos, per això hem elaborat i publicat a les nostres xarxes un model tipus d’al·legacions, per a que tots els ciutadans en desacord amb aquest projecte puguin presentar-les durant el període de consulta pública.

El motiu del rebuig és deu a l’impacte ambiental i paisatgístic que implica la construcció d’un polígon d’aquestes dimensions a tan sols 120 metres de la zona residencial del propi nucli. 

Les dades d’impacte ambiental, tràfic rodat, sostenibilitat i de creació de llocs de treball que l’ajuntament facilita per justificar la requalificació del sòl i ressaltar els beneficis d’aquest polígon, provenen única i directament dels informes que la pròpia empresa promotora ha presentat, i no d’informes o estudis previs externs a petició i interès del ajuntament; considerem que Agnès Ferré i el seu equip de  govern (Compromís-PdCAT) han donat l’esquena als ciutadans i s’han posat del costat dels interessos de la iniciativa privada.

Des de ERC La Bisbal diem no a un polígon púrament logístic, un sector, descompensat pel que fa a les superfícies que requereix i els llocs i qualitat de feina que genera. Aquesta requalificació respon a interessos i iniciativa privats i no a un pla estratègic de futur del municipi. Ens trobem en un moment en que (1) la tendència manufacturera és la relocalització de les fàbriques o part de la producció que actualment tenen en l’estranger, (2) des de d'Europa s’està apostant pel transport ferroviari de les mercaderies i (3) la logística segueix una tendència cap a la robotització, de la qual ja tenim exemples al polígon actual, on existeixen grans naus robotitzades, gestionades per empreses de subcontractació i que generen pocs llocs de treball. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local