Pressupost municipal

ERC proposa l’antic hospital com a ubicació definitiva per l’Escola de Música de Vilafranca

Roda de premsa d'ERC Vilafranca. Eix

Roda de premsa d'ERC Vilafranca. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca, com la resta del país i d’Europa, viu moments complexes amb les diferents crisis existents: social, econòmica i energètica. Aquesta situació fa més important que mai que els pressupostos per afrontar el proper any siguin el màxim d’ambiciosos per donar resposta a les necessitats d’empreses i de la ciutadania.

Pere Sàbat, portaveu dels republicans, ha explicat que tenen voluntat d’arribar a acords amb el govern per fer que Vilafranca tingui uns pressupostos el més forts possibles. “Sempre hem actuat de forma responsable, al 2020 vam arribar a un acord i plantegem propostes per millorar la ciutat”.

Concretament els republicans estan a l’espera d’una reunió amb l’equip de govern per escoltar les propostes concretes en àmbits socials, de promoció econòmica i de canvi de model energètic, uns àmbits que consideren essencials per fer front als reptes que té la ciutat i la ciutadania.

A aquests àmbits s’hi sumen tres línies estratègiques en què els republicans volen posar-hi el màxim d’incidència.

Per una banda l’enfortiment de les accions socials “en tot el cicle vital” ja que els republicans consideren que arran de la situació límit que s’està vivint després de la pandèmia cal reforçar els serveis socials des de programes d’acompanyament, salut mental o suport a les famílies.

En segon lloc els republicans plantegen un pas endavant en l’àmbit cultural. Durant tot el mandat la cultura ha estat un dels objectius d’Esquerra i com afirma Sàbat “tenim molt de potencial i hem de posar-lo en marxa, per això cal un hub cultural que volem a l’antic hospital”. En aquest centre cultural pels republicans hi ha d’haver espais per a la creació artística, locals d’assaig, aules de teatre i dansa… I també plantegen l’antic Hospital com a ubicació definitiva de l’Escola Municipal de Música. “És evident que cal més espai, és un model d’èxit, és una escola reconeguda i amb un gran potencial, i per això necessita de millors instal·lacions” assegura Sàbat. En els pressupostos proposen que s’inclogui un estudi per poder avaluar la proposta.

També per reforçar l’àmbit cultural, tornen a proposar, malgrat la negativa reiterada del govern de JXC-PSC, que s’acordi on es vol construir la nova biblioteca, per tal de complir amb el mapa de lectura de Catalunya que determina que a Vilafranca li cal una segona biblioteca. Els republicans proposen un Acord de Ciutat per determinar on es vol aquest equipament i que durant el 2023 es realitzi un estudi sobre viabilitat i possibilitat del projecte. Amb aquests dos projectes culturals Sàbat es mostra convençut que Vilafranca tindrà més eines per enfortir la seva capitalitat cultural tot potenciant el talent local.

I finalment, per fer front a l’emergència habitacional, els republicans volen un estudi que analitzi l’estat en què es troba la caserna de la Guàrdia Civil per poder reformar-la per fer-hi pisos socials i per a jovent. Sàbat afegeix que “primer volem un estudi per determinar l’estat actual i decidir si cal rehabilitat o enderrocar, i seguidament iniciar el projecte d’habitatge social i per joves. El que no podem fer és perdre el temps ara que hem aconseguit la cessió de la caserna per Vilafranca”.

Per tant les propostes republicanes pels pressupostos 2023 plantegen una resposta a les crisis socials, econòmiques i energètiques i permeten la planificació d’equipaments claus per la ciutat com són l’antic hospital com a nova ubicació de l’escola de Música, la nova biblioteca i la reforma de la caserna per fer-hi pisos socials. Unes propostes que esperen que el govern incorpori per aconseguir uns pressupostos més forts i efectius per la ciutadania.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local