Cantada per la Pau

Torna’ls ja

Cantada per la Pau. Eix

Cantada per la Pau. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Com segurament ja sabeu, perquè potser ens heu vist en algun lloc, estem fent Cantades Populars pel Planeta i la Pau i convidem tothom a afegir-se a la cantada i també al grup de WhatsApp que tenim per estar informats de les diferents cantades que anem fent.

A vegades sembla que no puguem fer res per millorar les coses en el Planeta; el que sí està clar és que si no fem res, estem deixant que tot vagi funcionant tal qual, per tant contribuint a l'empitjorament.

Aquesta cançó TORNA'LS JA és per demanar que els soldats tornin a casa seva, i va ser una de les cançons de Pete Seeger què, junt amb altres cantants com Joan Baez i Bob Dylan, i altres cançons, cantades per moltíssima gent, van tenir un pes molt important per aturar la guerra del Vietnam (anys 60-70).

A nivell de Catalunya s'està generant un moviment en molts pobles i ciutats per demanar que s'aturin les guerres, que es faci pressió desde tot arreu, des de les persones, des de les administracions, des de les entitats… (aturemlesguerres.cat) que tothom expressi el seu desacord i el seu rebuig a aquest sistema econòmic-bèl.lic que està destruint el Planeta, junt amb un sistema de vida que no mira el més enllà del propi benefici immediat, a costa de destruir el que és de tothom.

Serveixi aquesta cançó com una invitació a participar en aquestes Cantades Populars pel Planeta i la Pau que estem fent cada dijous en alguna plaça de Vilanova i la Geltrú. Us podeu afegir en el grup de WhatsApp o des de la web turuta.cat i així tindreu informació de les properes cantades i també de les cançons. Totes les idees, accions, instruments i sobretot veus són molt benvingudes.

Som tothom qui hem d'aturar aquesta barbàrie de la guerra d'Ucraïna i de totes les guerres que no són notícia i de tot tipus de violència... tu també.

Recordem que cantar és molt bo per la salut individual i col·lectiva i que no és obligatori venir cada setmana ni tenir bona veu ni saber música, només ganes de cantar cançons amb sentit i crear consciència.

- Si estimes el teu país

Torna’ls ja, torna’ls ja  (cor)

 Fes quelcom de bo pel món

Torna’ls ja, torna’ls ja  (cor)

- Els generals s’enfadaran

 Ells desitgen guerrejar

- Volen provar l’armament

  I aquest és el gran error

- Pot ser cert o estic errat

  Però tenim dret a cantar

- Generals esteu errats

No teniu les armes bones

- Fem servir el sentit comú

 Aquestes armes ja no van bé

- Calen mestres, llibres i escoles

I aprendre lleis universals

- Desmantelleu els arsenals

ja tothom vol viure en pau

- Ja n'hi ha prou de tant dolor

  No creeu més ferides

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local