Eleccions municipals

Ja sonen els tambors electorals

Eix

Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les maquinàries de propaganda ja funcionen a ple rendiment, les xarxes ja bullen de missatges, la majoria, buits de contingut. Ara toca presentar candidats que parlin de tot per no dir res, no fos cas que qualsevol adversari, que tampoc té un projecte clar, aprofités alguna idea. Les cartes als reis, programes electorals, estan reben els segells per aparèixer a les nostres bústies, físiques o digitals. Però, hi haurà qui ens proposi autèntics propostes de futur?

A Sitges, a les propostes que es comencen a albirar, es parla de catorze possibles candidatures, de moment, poc de model i molt de foto i xerrameca. Només cal fer seguiment de l’alcaldessa, que vol renovar mandat. El gran èxit del seu mandat, ha estat l’impuls a l’habitatge públic, gràcies a la gran feina de la regidora Vigó, que no és del partit de l’alcaldessa, un impuls que ha de continuar i donar resposta a un dels greus problemes, l’habitatge. I la resta del govern de l’alcaldessa, que ha fet? Carrers amb imatge de deixadesa, concursos de les guinguetes amb problemes, platges sense sorra i ara l’alcaldessa ens parla d’obres, projectes de totxo, grans equipaments, el que sempre ha fet el psc i criticat erc, és el senyal de no tenir projecte de poble i només pensar en el dia passa any empeny.  És el que passa quan importa més tenir la cadira i el poder que defensar un model basat en uns principis, en un programa real i no en una carta als reis.

Sitges té un model de municipi clar, però li cal tenir un projecte de futur que faci retornar el dinamisme i l’alegria als seus carrers. La realitat d’avui voreja la tristor. Els possibles nous equipaments han de ser fruit d’una necessitat, no per recollir vots com ha començat a fer l’alcaldessa Carbonell. Però el principal equipament que cal tenir al dia, endreçat, és el mateix poble i ara tenim parets plenes de cartells i grafitis, massa punts negres amb la brossa, molts escocells buits, cablejat per totes les parets, per citar alguns exemples, i així portem des de fa massa temps. I, tanmateix, assistim a la lentitud en tirar endavant equipaments com el Casal de Castells, que fa anys que haurien de ser realitat o que ràpid s’apunta l’alcaldessa a projectes especulatius, Vallcarca, per fer-s’hi una foto amb un director general.

Calen idees, eficiència i compromís i sobren fotos i xerrameca. Ara tenim per endavant uns mesos de lo segon, l’alcaldessa  hi està abonada, ho ha fet durant tot el Mandat. Sitges mereix quelcom millor.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local