Inversions

El pressupost del govern de la Generalitat inclou 880.000 euros per l’ampliació de la caserna dels Mossos de Vilafranca

Pere Sàbat i Gemma Urgell en roda de premsa. Eix

Pere Sàbat i Gemma Urgell en roda de premsa. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Inversió potent dels pressupostos de la Generalitat a Vilafranca. El govern de Pere Aragonès ha aconseguit la majoria al parlament per aprovar els comptes pel 2023 i aquests inverteixen de forma clara a Vilafranca: habitatge, seguretat i salut són tres els àmbits més importants d’aquest pressupost.

Pere Sàbat ha valorat positivament l’acord per aprovar els pressupostos que inclouen 880.000 euros per l’ampliació i millora de la comissaria dels Mossos d’Esquadra, fet que ajudarà a millorar la seguretat de la ciutadania i a dimensionar un equipament essencial per l’exercici de la capitalitat de la ciutat.

Un altre àmbit bàsic dels comptes és l’aposta per l’àmbit de la salut. En aquest sentit aquest 2023 s’invertiran 4,6 milions d’euros a l’Hospital, i arribaran als 10’8 fins al 2026. Un exemple de que l’enfortiment de l’àmbit de la salut és prioritari pel govern i que també respon a l’objectiu dels republicans d’ampliar i exercir totes les competències a nivell local.

En tercer lloc, dels pressupostos Sàbat destaca l’aportació de 1,6 milions d’euros que arribaran a 3,7 al 2026 per a la construcció de 35 habitatges al carrer Glòria Lasso que durà a terme la Generalitat i que és bàsic per poder dur a terme aquesta inversió global.

Finalment cal posar de relleu els 1,7 milions que es destinaran a l’Estació depuradora d’aigües residuals de Vilafranca per millorar-ne el servei.

D’altra banda Sàbat ha remarcat altres aspectes del pressupost com les inversions en carreteres, sobretot a la C15 dotada amb 23,4 milions d’euros, els 52 milions d’euros per la gratuïtat de l’I2, els 680 milions per la implementació del Pacte Nacional per a la Indústria o els 180 per accelerar l’autoconsum domèstic i industrial.

Sàbat també ha posat en valor l’acord arribat amb En Comú Podem en relació a una reivindicació territorial històrica com és iniciar els treballs per allargar la RT2 de rodalies fins a Vilafranca així com la R8. Un fet que permetria ampliar freqüències pels usuaris de Vilafranca. De la mateixa manera la posada en marxa d’un servei de transport públic que uneixi els diferents centres del Consorci Sanitari. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local