Cantada per la Pau

La Gran Reconversió: Fora vergonya!

Cantada per la Pau. Eix

Cantada per la Pau. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els que ja tenim una edat… de què hem de tenir vergonya? És curiós que molta gent quan li dius si vol venir a participar cantant en les Cantades Populars pel Planeta i la Pau de cada dijous en places diferents de Vilanova i la Geltrú ens diuen: uiiiii quina vergonya!!!  jo no sé cantar i si canto plourà… jo penso: doncs potser ja val la pena que cantis que ens fa molta falta la pluja! (recordem que estem fent aquestes cantades desde que va començar la guerra d'Ucraïna). 

El cantar és el llenguatge més antic de la Humanitat, la gent en aquells temps deuríem començar a comunicar-se amb sons i amb ritmes vinculats en gran part a les feines de la caça, el conreu, la ramaderia…

Abans de l'invent de la televisió la gent cantava i ballava molt, el cantar era una eina col·lectiva que ajudava a compartir sentiments, festes, celebracions, records… etcètera. 

Un cop va arribar la televisió i les pantalles, aquestes són les que es van posar a cantar, i els que canten o fan música ja han de ser gent que s'hi dediquen professionalment o com diu algú “un famosillo de concurs”. El televisor i el sistema econòmic imperant ens ha dividit en actors i espectadors. Els actors poden cantar i aportar continguts… en el televisor els tertulians són els “picos de oro” que van creant opinió i els espectadors, que “som tontos”, els anem escoltant i anem interioritzant, sense voler, el que ells ens diuen perquè “en saben” doncs surten per la televisió i nosaltres no perquè no tenim el nivell.

Hi ha coses que ens les hem de replantejar col·lectivament. No pot ser que de la mateixa manera que hem deixat de produir localment i ara tot el que mengem ve de qui sap a on, en el cantar passi una cosa semblant.  

Hem de recuperar el cantar, les tertúlies, ballar i, sobretot, perdre la por a dir el que pensem i a ser com som… i tot això ens ajudarà a crear comunitat local què es lo que aquest sistema econòmic -del qual tothom en formem part- ha segrestat en nom de les democràcies… i hem de recuperar aquest espai de les persones… del respecte, la cooperació i l'ajuda mútua… per arribar aquí són molt importants els sistemes cooperatius, els grups de consum, les entitats sense ànim de lucre i especialment les monedes socials locals que lluny de tenir interessos econòmics posen l'interés en que les persones puguem seguir sent persones i ens sentim vives més enllà de les manipulacions tan habituals d'avui en dia.

Us convidem a deixar la “vergonya” i a venir a cantar els dijous per la Pau i el Planeta -tothom té veu, la seva, i totes sumen- (et pots afegir al grup de whatsapp del "cor de la turuta" des del bloc: https://cordelaturuta.blogspot.com/p/per-la-pau-tot-el-mon.html  per tenir la informació de les properes cantades populars i accedir a totes les cançons)  i també a afegir-vos a l’ecosistema de la Turuta per poder contribuir a què el valor de la Turuta creixi… a més oferta més valor té perquè va creixent de mica en mica… només hi faltes tu. (turuta.cat

La Junta d’ECOL3VNG

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local