Instal·lacions esportives

Comunicat de l'Ajuntament sobre la situació del Consorci del Club Natació Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant l'estat d'opinió generat darrerament als mitjans informatius sobre la gestió del Consorci del Club Natació Sitges, on participa l’Ajuntament de Sitges, el Govern Municipal vol expressar el següent:       

1. La proposta de viabilitat presentada pel Club Natació Sitges s’està estudiant per part dels serveis tècnics municipals. No és l’única proposta, altres propostes també estan en estudi.

2. Des del Govern Municipal estem oberts a discutir totes les propostes, sense apriorismes, amb transparència, aportant informació i dades, i amb voluntat de servir a la nostra ciutadania i al nostre municipi.

3. Cal una solució consensuada entre l’Ajuntament i el Club Natació. L'actual proposta, presentada el passat dia 26 de juliol pel Club Natació Sitges, no ha sortit de la negociació i el diàleg entre Ajuntament i Club. No eludim cap responsabilitat, i la de dialogar és l’última a la que s’ha de renunciar.

4. El Club demana de l'Ajuntament de Sitges l'ajornament, el fraccionament i una renúncia al cobrament del 45% del deute. El Govern ha informat al Club que "tant el Consorci com l’Ajuntament han d’acomplir la normativa legal del Sector Públic. No disposem de la flexibilitat i discrecionalitat en la gestió econòmica que disposa el Club i les entitats privades en general respecte dels diners que s’administren.

5. Volem la continuïtat de l’activitat esportiva i econòmica. Pensem que la proposta final ha d'assegurar la continuació de l’esport de competició, que els nens i les nenes, i els joves i les joves sitgetanes tinguin un espai per formar-se com a esportistes, i que aquesta activitat pugui mantenir-se sense interrupcions.

6. Apostem per una gestió competent i professional. La dimensió i requeriments que han assolit les instal·lacions esportives a Sitges, el nivell dels nostres esportistes i la seva participació en competicions d’alt nivell, reclama una altra forma de gestió.

7. No podem ignorar la necessària liquidació del Consorci del Club Natació Sitges, perquè respon a una exigència legal que comporta responsabilitats. La liquidació pot fer aflorar deutes a favor de l’Ajuntament de Sitges que s’han de tenir en compte per evitar un problema més gran més endavant.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local