Mercat ambulant

Només un petit apunt en relació al mercat de venda no sedentària

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Suposo que deu ser degut al desconeixement del significat del terme en concret o potser a la creença, errònia, de que és una denominació genuïna o tradicional de la nostra ciutat.

El terme mercadal, segons el DIEC, és l’indret, especialment plaça, on té lloc el mercat. No es correspon, per tant, al que es denomina normativament mercat de venda no sedentària i, popularment, mercat ambulant o mercat de marxants, que és aquell que es realitza amb parades ambulants i, normalment, a cel obert. Només passa que aquests tipus de mercats, habitualment però no sempre, es situen als mercadals.

La denominació, doncs, de mercadal al conjunt de parades que tradicionalment s’ha situat als voltants del Mercat Municipal del Centre, o també al conjunt de parades que es van desplaçar a la zona de Pirelli Mar, és si més no una imprecisió. Com també ho és el fet de dir que s’ha traslladat el mercadal o que el mercadal torna al seu lloc. Qui se’n va o torna és el mercat de venda no sedentària, mercat ambulant o mercat de marxants. Perquè el mercadal és un lloc, un indret.

No té més importància. Per això he dit que era un petit apunt.

 

 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local