Copa Amèrica

La Copa Amèrica, una oportunitat de gaudi i projecció de ciutat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els propers 14, 15, 16 i 17 de setembre la ciutat de Vilanova i la Geltrú es veurà immersa en un dels esdeveniments esportius amb més repercussió mediàtica a nivell internacional. La Copa  Amèrica, o formalment Copa de l’Amèrica, aportarà a la nostra ciutat un moviment esportiu, social i econòmic com mai havíem vist, sent la millor campanya de projecció de ciutat que mai haguéssim pogut tenir. És doncs, obvi que com a govern municipal hi havíem d’esmerçar tots els  esforços per tal de poder acollir-la a la nostra ciutat. I així ho vam fer. Durant aquests dies tindrem una gran activitat perquè Vilanova i la Geltrú esdevindrà la capital mundial de la vela. 

No érem la única població costanera que aspirava a acollir aquest esdeveniment però, l’esforç i la complicitat del govern municipal d’ERC i Junts amb diferents agents socials i econòmics de la ciutat ho va fer possible. És important, primer de tot, agrair al govern de la Generalitat de Catalunya que apostés fermament perquè Catalunya fos la seu de la final d’aquesta Regata i que, alhora, a banda de Barcelona, apostés perquè aquest esdeveniment tingués repercussió al territori. És així, com podem presumir que Barcelona acollirà la final de la Copa Amèrica i que Vilanova i la Geltrú acollirà les proves preliminars d’aquesta. 

És evident que una competició esportiva d’aquesta envergadura necessita la col·laboració dels diferents agents socials, econòmics i esportius perquè també se’l facin seu i n’assegurin l’èxit. I precisament això és un dels motius que els organitzadors de la Copa Amèrica van fer prevaldre per portar les proves preliminars a Vilanova i la Geltrú. Des d’un inici el Club Nàutic, Grand Marina, el Port de Vilanova i la Daurada van posar totes les facilitats. Alhora, érem l’únic port de Catalunya que amb les infraestructures existents podia acollir la Copa Amèrica. Teníem les infraestructures, la complicitat dels agents i la ferma aposta del govern municipal. Però no només, clarament teníem també a persones molt animades per participar com a voluntàries de la Copa Amèrica, qui sense la seva col·laboració i implicació, aquest esdeveniment de tan gran magnitud no seria possible. 

Aquests dies ja estem veient com el nom de Vilanova i la Geltrú, amb la publicitat d’aquest esdeveniment esportiu, ja està a l’aeroport, a les estacions de tren, a les parades del metro de Barcelona, a les oficines de turisme de Catalunya i a molts mitjans de comunicació nacionals i internacionals, generalistes i especialistes. Som el punt de mira per acollir un dels trofeus esportius més antics del món que s’ajunta amb una de les regates de patí català més grans que s’han produït. Es preveu que cada dia vinguin a Vilanova i la Geltrú més de 10.000 persones i que aquest esdeveniment tingui un impacte econòmic molt positiu per a la nostra ciutat. 

Les proves preliminars de la Copa Amèrica començaran amb la jornada d’entrenaments oficials de dijous i el seguiran amb les diferents competicions de divendres, dissabte i diumenge que es duran a terme a partir de les 15.30h. Cada dia hi haurà tres regates i l’última de diumenge serà la final. L’esdeveniment esportiu es podrà seguir gratuïtament des de la platja de Ribes Roges amb accés obert per a tota la ciutadania i des de la Plaça del Port on hi haurà una pantalla gegant amb la retransmissió en directe acompanyada de comentaristes especialitzats. A més, es podrà veure en directe per diferents canals esportius d’arreu del món.

La ciutat s’ha bolcat en aquesta competició. Des de l’inici hem volgut que no només sigui un esdeveniment esportiu sinó que també fos un esdeveniment de ciutat, no tan sols per la projecció que representa, sinó també perquè esdevingués un motiu de dinamització social i econòmica. Al voltant de la Copa Amèrica podrem gaudir de diferents campanyes i promocions econòmiques, de mostres gastronòmiques i de diferents actes, sobretot centrats a la Plaça del  Port, on des de les 12 del migdia fins les 23 hores hi haurà tot un seguit d’actes, tallers i mostres per a tots els públics. Aquest també és un acte de gaudi i de ciutat on totes i tots estem cridats a gaudir-lo. 

En definitiva, la Copa Amèrica és la millor campanya de projecció de ciutat que haguéssim tingut mai però, alhora, és una oportunitat per viure a Vilanova i la Geltrú una competició esportiva de nivell internacional amb tot un seguit d’actes i esdeveniments per a tots els públics. Gaudim-la  perquè valdrà la pena!

Conxi Martínez i Sánchez, regidora d’ERC-AM a Vilanova

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local