Colònies

Colònies de gats ferals a Vilafranca

Gats ferals. Eix

Gats ferals. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els ha traslladat i els ha tancat al Busquets que és un terreny cedit a l'associació «Gats de carrer Vilafranca» per aquesta finalitat, a on es troben privats de llibertat.

La colònia del carrer Sant Pere té uns 25 gats que viuen per patis abandonats i circule

n pel seu interior des de fa anys, viuen en llibertat ja que no són gats domèstics, ni sociabilitzats, per tant, no adoptables, producte d’algun abandonament inicial i de la inacció per part de l’Ajuntament a l’hora de capturar, esterilitzar i retornar a temps als gats per evitar la reproducció.

L’Associació Vilanimals es va reunir el passat divendres amb l’Ajuntament per oferir-se a fer la gestió de la colònia, l’alimentació i la cura dels gats i l’Ajuntament es va negar a complir la nova Llei de Protecció Animal, que els obliga a assumir la cura dels gats comunitaris i aplicar el mètode CER (captura, esterilitza i retorna) tant en zones públiques com privades del municipi, ja que en cas contrari si aquests gats són capturats, traslladats i tancats moren de l’estrès que els fa patir viure en captivitat.

Ens van dir que només estaven disposats a retornar només uns quants i no tots. El seu argument és una única queixa veïnal, doncs tots els altres veïns estan conformes amb la presència d’aquesta colònia de gats, inclús els cuiden perquè aleguen que en aquest carrer hi han molts patis abandonats amb rates i que els gats les espanten amb la seva presència.

Des de Vilanimals es va manifestar a l’Ajuntament l’obligació que tenen de conscienciar als ciutadans i afavorir la bona convivència i el respecte dels drets d’aquests animals. Hem demanat que aturin les captures que està realitzant el CAAD Penedès Garraf o procedirem a denunciar-los.

És una pràctica habitual capturar i tancar gats ferals des de fa anys i traslladar-los al Busquets i no estem disposades a lamentar més morts d’aquests animals.

Estem a l’espera d’una rectificació per part de l'Ajuntament, de no ser així Vilanimals procedirà a realitzar la denúncia i les accions que consideri pertinents a favor d’aquests gats, amb la col·laboració ciutadana si cal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local