Via pública

Posem tanques als parcs infantils

Parcs infantils sense tanca. Eix

Parcs infantils sense tanca. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Darrerament, a Vilanova l'ajuntament està considerant apropiat treure les tanques dels parcs infantils. Cada vegada n'hi ha més que no en tenen. És així que aquests parcs sense barreres semblen, equivocadament, un espai millor i més accessible on la canalla té la possibilitat d'entrar-hi o sortir-ne lliurement. El que hi roman, això sí, és el rètol ineficaç que assenyala la prohibició d'entrada als gossos.

Eliminant la tanca l'únic que s'aconsegueix, però, és fer-ne un espai molt més brut, més insalubre i més insegur. Tot i no ser una eina completament eficaç, la barrera és un obstacle per a les mascotes i permet mantenir aquests espais molt més nets, condició indispensable pel joc infantil. Fins i tot amb tanca no és del tot infreqüent trobar-se amb gossos a l'interior dels parcs, però la netedat dels que en disposen és incomparable amb la dels que no en tenen. La tanca també és un límit clar per a la mainada, sobretot la més petita, que els indica clarament fins on poden anar i moure's lliurement amb seguretat. Per aquests motius els parcs que encara conserven aquesta protecció són més concorreguts que els altres, quan el que interessa és una distribució el màxim d'homogènia possible de la població infantil.

Pel bé dels més menuts, el consistori, hauria de considerar no només el tancament, sinó l'ampliació dels parcs infantils. Són l'únic espai públic on hi ha una certa garantia de no topar-se ni amb orina ni amb defecació canina. Òbviament, els ciutadans que tenen dificultats severes per distingir entre un pipi can i un parc infantil hi continuaran sent, però la tanca els pot ajudar a advertir que no són ben bé el mateix.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local