Demanem a la Generalitat que es millori el transport per carretera mentre durin les obres de Rodalies

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Davant les obres del corredor del Mediterrani que deixaran des del 15 de gener  fins a 16 d’agost sense serveis de Rodalies entre les estacions de Sant Vicenç  de Calders i Vilafranca a través de l’R4 des de les 8:00 fins les 19:00 i des  de les 21:30 fins les 22:30, la federació Xarxa Vendrellenca ha tornat a  demanar al Departament de Territori que es millorin els serveis per carretera  entre la comarca del Baix Penedès i Barcelona com a reforç a les mesures que pugui donar Rodalies.

La situació que deixaran les obres del corredor del Mediterrani a la comarca del  Baix Penedès amb les afectacions als serveis de la línia R4 durant 7 mesos, ha fet que la federació d'entitats torni a reclamar al Departament de Territori  que es millorin els serveis per carretera de la comarca amb Barcelona que donin una alternativa de mobilitat col·lectiva a la manca de serveis de  Rodalies per les obres. Dintre del marc d’accions per aconseguir serveis per  carretera l’entitat veïnal, ha obert expedients dirigits al Consell d’Alcaldes del  Baix Penedès, òrgan depenent del Consell Comarcal del Baix Penedès; al  delegat territorial del Govern del Penedès David Alquèzar i al delegat del  Govern de la Generalitat a Tarragona Àngel Xifre, perquè treballin en la  mateixa línia garantint la implementació de serveis per carretera, mentre durin  les obres a la línia ferroviària. Des de l’entitat veïnal recorden que ja van demanar aquesta millora al passat mes d’octubre arran de les obres que es van fer en la mateixa línia i que van deixar amb una via entre Vendrell i els Monjos la qual no va contestar el Departament de Territori, fet pel qual s’ha denunciat  al Síndic de Greuges de Catalunya i que resta a l’espera de resposta. 

Des de l’entitat també han deixat palesa la seva oposició frontal a la  construcció del Corredor del Mediterrani recolzant les demandes de la  Plataforma Mercaderies per l’Interior, donat que aquesta implementació  suposarà un augment exponencial del pas de trens de mercaderies, amb més  contaminació acústica i menys seguretat per l’augment de pas de trens de  mercaderies perilloses, que a la vegada reduirà la capacitat de fer millores als  serveis de Rodalies i Regionals en aquest eix ferroviari. 

Des de l’entitat veïnal volen deixar palès que cal implementar solucions amb serveis alternatius per carretera, que doni als usuaris de Rodalies una mobilitat  sostenible i esperen que la Generalitat escolti la seva reclamació com s’ha fet en d’altres municipis de la vegueria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local