Centre d'Acollida d'Animals Domèstics

Queixa al CAAD

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Personalment estic molt disgustada amb la manera de gestionar, per part de la mancomunitat, des del minut zero l'acogida d'un gos amb nom SILVESTRE i XIP Identificador: 941000028822895. 

Durant aquest mesos he estat reflectit totes les meves reclamacions a la mancomunitat en queixes formals per la web, però les seves respostes no són més que justificacions, sense cap sol.lució. Els faig un breu resum dels fets. 

1. el gos esmentat va ser entregat a la meva família d'acollida dient que ja no tenia la parvovirus i que estava vacunat. Però tot allò va resultat ser fals. El gos va estar durant tres mesos més amb diarrea 24h al dia, i sense cap prova al respecte. A més a més, mesos més tard hem descobert que no estava pas vacunat de res! Silvestre, va estar fins als 10 mesos sense vacunar correctament per negligència del centre. FINS QUE NO VAIG DEMANAR l'historial de veterinaria NINGú ES VA ADONAR QUE SILVESTRE NO ESTAVA VACUNAT DE RES ENCARA!!!! 

2. Durant l'acollida el gos presentava greus problemes intestinals, i vaig sol.licitar al CAAD pienso "especific" per gastro des del mes d'agost del 2023, ja que les diarreas continuaven durant mesos, i mai se'm va facilitar. Des del primer mes d'acollida he estat pagant un pienso de 90 euros la borsa de 10kg (HILLS, especific gastro). En varies ocasions vaig sol.licitar proves de femtes, i no se'm va escoltar, des del mes de juliol fins al mes de novembre del 2023. I finalment quan em varen escoltar, l'animal  va sortir POSITIU en GIARDIES i altres. .... LLAVOR li va donar ANTIBIOTIC i va MILLORAR. Ens podríem haver estalviat mesos de PATIMENTS. 

3. Durant els 7 mesos que porto amb l'Animal el CAAD no m'ha presentat cap família per visitar aquest gos,en acollida des del mes de juliol de 2023. A més a més cap xarxa va fer difusió d'aquest gos durant 6 mesos. Varen demanar-me fotos i videos i els vaig proporcionar, però res es va fer al respecte. Perdent l'oportunitat de trobar adoptants quan era un cadell.

4.Finalment i després de més de 6 mesos d'acollida vaig pensar en adoptar-ho, ja que no havia cap família per ell, i s'acabava el termini de familia d'adopció.... per la qual cosa vaig comentar-ho  i vaig signar els papers al caad personalment. Però quina va estar la meva sorpresa que just després de fer-ho, la treballadora "Esther" em va informar que havia de pagar més de 100€ per l'animal. I ningú m'havia informat prèviament. En aquest mateix moment li vaig fer saber a aquesta persona que no estava d'acord i que volia tirar enrere l'adopció. Aquest mateix dia vaig enviar email a la mancomunitat per fer-ho saber. I tot i així me han fet arribar l'import d'adopció. I com no he estat d'acord i m'he queixat, ara continuo amb l'import i a més a més amb recàrrec per no haver-ho pagat, esclar. 

Crec que la gestió de SILVESTRE ha estat molt i molt dolenta. Que he intentat mostrar-los sempre la meva bona voluntat: amb un constant voluntariat, amb adopcions i gestions de gossos i cases d'acollida (fins i tot els he gestionat la sortida de tots 3 malinois a la UNITAT de canina de Mossos d'Esquadra i ha estat el CAAD qui finalment s'ha negat a donar-los en adopció!). 

He de dir també que la VALENTINA, l'etologa, ha estat l'única persona que s'ha preocupat per l'estat d'aquest animal. L'única persona!!. Però que les seves funcions són limitades a l'etologia, i que tot i el seu esforç l'animal té problemes comportamentals MOLT GREUS des del minut zero. TE por a les persones des del mateix dia que me'l varen donar i em vareu advertir. I encara a dia d'avui l'animal no ha millorat. 

5. He d'afegir que aquest gos va fer un marcatge a una persona al carrer, i li va trencar la jaqueta, quan anava correctament lligat i vaig demanar al CAAD la Responsabilitat Civil, RC per tal de poder respondre al pagament de la jaqueta d'aquesta dona. Encara avui resto a l'espera de les seves notícies al respecte. Però, mentres tant he estat jo qui ha pagat de la meva butxaca la jaqueta aquesta dona per evitar una demanda per la seva part. Penso que la seva actitud con respecte a la situació i amb la família adoptant no ha estat ni de bon tros correcta. 

Crec que es la meva obligació fer arribar una carta als medis públics de la comarca, una altre nova queixa a la mancomunitat (crec que serà la quarta) i una comunicació al síndic de greuges de la situació viscuda, per tal que no es repeteixi. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local