Policia local

Comunicat del SPL-CME del Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La utilització per la part política de les unitats de nova creació com la USP per una promoció personal, a inundant les xarxes de mitges veritats i realitats maquillades com es el cas de la oficina antiocupació.

La USP (Unitat de Suport Policial), es un servei que segons criteri d’aquest sindicat es un malbaratament dels recursos públics, ja que han ficat 10 policies en dos furgonetes que si treballessin en binomi sortirien al carrer 5 patrulles per poder reforçar la presència policial al territori, i sense la necessitat de comprar cap gos, que és inexplicable aquest fet en un municipi com el nostre.

La compra de dos gossos, molt macos per fer-se fotos, però gens operatiu en una realitat com la nostra. I tot això, sense saber quant costa el manteniment, l’ensinistrament, ni on ni com s’està pagant...

No hi ha cap explicació i res d’això està contemplat als pressupostos.

L’oficina antiocupació, la més gran de les falsedats. El servei d’evitar ocupacions ho realitzen les patrulles ordinàries, com sempre s’ha fet. No hi ha cap oficina, l’única acció que es realitza es l’aprofitament d’un problema enquistat en aquesta població i en d’altres per mitjançant un contador fictici i la Policia Local, fer propaganda política a les xarxes socials.

Des de fa més de un any, no hi ha cap policia de barri a peu en el centre de la vila. No sabem si la intenció es tornar a la policia de proximitat, el que sí que sabem és que després d’un procés d’estabilització en el qual hi ha hagut decisions doloroses i innecessàries per part de l’administració, ara tornen a contractar a 10 efectius amb caràcter d’interinatge sense formació.

Hi ha una relació de llocs se treball que es va iniciar l’any 2017 i encara no la volen finalitzar, només volen regularitzar els amiguets de manera selectiva, quan hi ha més de la meitat dels treballadors realitzant feines de més categoria de la que ostenten.

Cal dir, que aquesta relació de llocs de treball està denunciada al contenciós administratiu per la manca de negociació amb la representació legal dels treballadors.

S’ha de reconèixer que la millor feina és la propagandística, que és realment la que es realitza.

Tenim una comissaria que sembla del 3r món, que havia de ser provisional i allà porta casi 30 anys, i els que queden.

El fet de construir una de nova, com han publicitat, és una venda de fum més que una altra cosa.

A més, hi ha una plantilla més que farta al veure que el seus sous son un 25%  més baixos que qualsevol municipi del voltant, i que no hi ha cap intenció per part de l’administració de solucionar aquestes situacions.

En definitiva, mentre el regidor Christian Soriano i el Sr. Batlle de la vila es promocionen políticament venent un poble idíl·lic i una feina feta més que bona, mitjançant la seva maquinària propagandística, els seus treballadors estan frustrats per la manca de resultat  d’una  negociació gairebé  inexistent, de la inacció de l’administració per afavorir una relació de llocs de treball adequada i el pasotisme a les reclamacions del pagament de les hores extraordinàries que s’adeuten des del novembre del 2023.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local