OPINIÓ

Indiferència i barbàrie

VD.

VD.

La nena resta ferida a terra, amb evidents rastres de sang, mentre passen vianants, ciclistes i motociclistes que segueixen el seu itinerari després d’uns instant d’indecisió. Una segona furgoneta també fa passar dues rodes per damunt del cos de la nena. La gent fa veure que no la veuen i/o prefereix no auxiliar-la. Finalment una dona que recollia cartrons auxilia a la víctima i altres vianants acudeixen al seu auxili. I aquí s’acaba el video que va enregistrar una càmara de seguretat i que podeu trobar a youtube un cop superades certes restriccions posades per la duresa de les imatges.

Aquest episodi ha desfermat una polèmica brutal no només a la Xina sinó al món sencer per ser representatiu de la direcció inquietant que està prenent la Humanitat davant del patiment de les persones.

La Xina: el gegant asiàtic, la nova potència mundial, una economia emergent, un PIB que no para de crèixer,… Sí, però també uns nivells de contaminació que estan destruint tant la salut de les persones com els ecosistemes, unes condicions laborals de pura misèria, una dictadura pseudocomunista que practica el capitalisme amb el vist-i-plau de Governs i Estats que es queixen per la manca de democràcia a Cuba. Governs i Estats que ja es van mostrar indiferents quan els xinesos van decidir invadir i massacrar el Tibet, ja fa moltes dècades.

Una hipocresia colossal que només té un objectiu: el lucre.
Una Xina que no para de comprar deute públic i que està involucrada en aquesta crisi que patim i que tanta misèria i sofriment està generant en tantes persones.

Una anècdota la indiferència davant l’atropellament d’aquesta nena? Tant de bo fos aixó… però em temo que no. Més aviat un indicador dels nivells de perversió i de degradació ètica i moral a que tots podem arribar algun dia. El dia en que el poder polític hagi sucumbit definitivament a l’econòmic i amb la seva submissió faci possible el retorn de la llei de la selva. (Ara per ara seguim sent incapaços d’evitar la mort de 20.000 nens per dia com a resultat de la fam mundial).

En el moment d’escriure aquestes línies la nena ha estat operada i segueix en coma. El conductor de la primera furgoneta ha estat detingut. I la Xina segueix “creixent”! … O almenys així ho diuen els economistes, els nous sacerdots.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!