OPINIÓ

Audiència pública

Vilanova.cat. Audiència pública

Vilanova.cat. Audiència pública

Content per que l’acte en sí hagués pogut ser allò que se’n diu “una festa de la democràcia” sinó hagués estat per que es tractava d’una audiència motivada més per les penes que per les alegries. Un fet remarcable que crea jurisprudència per a poder ser reclamat per la ciutadania cada cop que algun esdeveniment especial ho requereixi. Agraïments a la CUP per la iniciativa.

De segur que després d’aquest acte, l’actual govern municipal es pot sentir més legitimat per continuar la seva tasca, la dura tasca d’administrar mancances i males noticies. De legitimitats precisament va anar la intervenció del Santi Rodriguez que va qualificar de “legals però poc legítimes” algunes decisions del govern municipal anterior i això em va deixar preocupat.

N’estic convençudíssim que la totalitat de governs municipals demòcrates, des del primer fins a l’últim, han fet del servei al ciutadà la seva prioritat absoluta. Podem discutir si ho han fet amb més o menys efectivitat però de la voluntat no en tic cap dubte. Només un regidor, del que no diré el seu nom per que ja és mort, va projectar ombres de dubte sobre la seva integritat de la seva gestió que es va veure esquitxada per algunes “Martingalas”.

Dit això també diré que trobo acceptable que la gestió dels governs municipals inclogui una petita quota de, diguem-ne, “ interessos partidistes”. Ho trobo acceptable sempre i quan aquesta quota no traspassi la línia de la legitimitat i per això em va deixar preocupat el comentari del Santi.

En teoria hi ha mecanismes de seguretat que ho han d’evitar. Aquests mecanismes es diuen Secretaria i Intervenció municipals. Per a que una decisió política es faci efectiva cal el vist i plau que, des del punts de vista legal i econòmic, aporten Secretaria i Intervenció municipals.

Pot ser m’equivoco interpretant-ho així però em van venir dubtes sobre la capacitat de Secretaria i Intervenció de suportar les pressions que, sens dubte, aquí i a tot arreu, reben dels governs municipals i això seria una pèrdua greu de garanties democràtiques. Espero que algú que estigui ben informat m’ho desmenteixi per que com a ciutadans tenim mecanismes per a substituir els polítics però, que jo sàpiga, no n’hi ha cap per a substituir aquests importantíssims càrrecs municipals.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!