OPINIÓ

ICV, en contra de l'increment de l'aigua a Canyelles

En sessió plenària del passat dia 8 de maig, es va aprovar a l’Ajuntament de Canyelles una modificació substancial del regim tarifari del servei d’aigua i clavegueram

ICV Canyelles 16-05-2012 15:48 Lectures 686

Arxivat a:

El principal factor es la modificació que ha fet ATLL (principal subministrador d’aigua en el nostre municipi) ha modificat la seva estructura tarifaria i aquesta modificació ha generat com a conseqüència un increment de les despeses en la compra d’aigua, despeses que es facturen amb independència del consum real.

També és important per entendre els motius d’aquest canvi tarifari l'aprovació per part del Govern de la Generalitat de la reforma del cànon del aigua, per part del ACA, que, com estem veient, provoca grans pujades en les tarifes de l’aigua als usuaris.

El grup d’ICV a Canyelles, tal i com va manifestar en el ple, no està en contra d’assumir el cost de l’aigua, però pensem que calen uns preus basats en principis de tarificació social i de sostenibilitat ambiental i no en seguir les expectatives de benefici de les empreses subministradores. També, altre vegada, hem de denunciar el poc temps de que disposem com a grup de la oposició per tal d’estudiar els projectes que se’ns plantegen a les juntes de portaveus i així poder aportar les nostres propostes abans o, fins i tot, durant el Ple Municipal.

Desconeixem també, quin ha sigut el procés de negociació entre l’equip de govern i l’empresa Concesionaria per tal d’arribar a l’acord que es presentava en Ple. Per aquests motius el nostre posicionament va ser contrari a aquesta modificació que suposa una pujada significativa del preu que paguem per l’aigua.


Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans