OPINIÓ

Carta oberta de la Junta de Personal de l'Ajuntament de Cubelles

Guillem Mollà i Revilla 19-09-2012 23:16 Lectures 835

Arxivat a:

Imatge del ple d'ahir a Cubelles

Imatge del ple d'ahir a Cubelles

Benvolgut Noel,

No podem admetre, ni admetrem que qualifiqueu de falsa la informació facilitada pel propi Ajuntament. Les dades que utilitzem són les que el propi Ajuntament facilita als representants dels treballadors i per tant, si aquestes són falses, com admeteu en el vostre escrit, aquesta corporació té un problema seriós i potser haurà de demanar explicacions clares i urgents a qui pertoqui.

D’acord amb la informació facilitada per l’Ajuntament als representants dels treballadors/es el sou de la Secretària i la Interventora l’any 2011 eren respectivament 68.344,14 € i 68.939,31 €. Sense incloure les gratificacions que tradicionalment han rebut aquests llocs de treball, de les que no se’ns ha facilitat cap tipus d’informació.

Per tant, si aquest sous pateixin la retallada de la paga extra de Nadal (7,1%) – com si que patirem la resta de companys/es- haurien de ser aproximadament: 63.491,71 € i 64.044,61€

D’acord amb la documentació facilitada per la plantilla 2012 el sou que s’inclouen per a la secretària i la Interventora són respectivament de 71.474,74€ i 72.213,92€, incloent els complements voluntaris que només aquestes dues persones cobren, i que malgrat no aparegui a la documentació continuen cobrant, si menys no durant el que portem d’any. Només amb aquestes dades, desconeixen altres possibles detalls, comporta un increment de sou de 5,01%. De fet, l’augment de sou seria superior, atès que aquest sou per l’any 2012 correspon a 13 pagues (o així ens ho han comunicat). Per tant, quan tornem a tenir 14 pagues, això comportarà un increment aproximadament del 7,1% sobre aquest salari. És a dir, en realitat es tractaria d’un augment del 12,11%, derivat dels increments de nivells i complements específics, d’acord amb la documentació lliurada per la corporació.

Tanmateix, us volem recordar, que tal com hem denunciat des dels sindicats, existeixen llocs de treball que han experimentat en els darrers anys (2007-2011) increments molt destacables per sobre les mitges de la resta de treballadors/es.

En el cas que ens ocupa, un d’ells concretament un 332,17% el complement específic o un 363,14 % el complement de productivitat. Us recordem les dades d’un dels llocs de treball, també en base a la informació lliurada per l’Ajuntament:

 

Des de la Junta de Personal i UGT no confrontem als treballadors/es. Els informem i defensem el que considerem que és beneficiós pel conjunt de la Plantilla.

 

DEFENSEM I EXIGIM QUE LA DETERMINACIÓ DE LES RETRIBUCIONS DE TOTA LA PLANTILLA SIGUIN DETERMINADES PER LA NOVA CATALOGACIÓ QUE COMPTARÀ AMB L’ASSESSORAMENT IMPARCIAL I EXTERN DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

És a dir, que tots i totes els treballadors i treballadores rebin el mateix tracte i no es facin diferències. Per què ara mateix, qui informa o determina els augments? En cap cas des de la Junta de Personal NO ens hem oposat mai a que l’equip de govern determini un nou organigrama. El que exigim són criteris transparents, igualitaris i clars per tota la plantilla, fet que aquest organigrama no compleix.

Altrament, respectem la decisió que cinc persones a títol individual han pres, però no la compartim. En primer lloc perquè la Junta de Personal defensa que cada treballador/a d’aquest Ajuntament percebi les remuneracions que li pertoquen i li corresponen i en cap cas, acceptarien que renunciïn a elles. Però les remuneracions de tota la plantilla han de tenir el mateix filtre, la mateixa valoració. És insolidari i injust que una trentena de persones no s’hagi de sotmetre a la nova catalogació i en canvi la resta de companys i companyes si ho hagin de fer. En lloc, de renunciar a les vostres remuneracions, si voleu contribuir a no dividir més a la plantilla ni faltar el respecte al vostres companys i companyes, us proposem que accepteu que els vostres llocs de treball i les seves remuneracions es sotmetin també a la nova catalogació.

Recolzeu públicament i en especial en privat, davant dels polítics, que tots els treballadors i treballadores rebin el mateix tracte i que tots els llocs de treball i les seves retribucions siguin avaluats per la nova catalogació.

En segon lloc, com a Junta de Personal, ens sembla impropi i poc ètic que les persones que ocupen els llocs de màxima responsabilitat de l’Ajuntament i que major capacitat d’incidir sobre els responsables polítics, es pronunciïn en contra dels representants dels treballadors/es, dels sindicats i contra la voluntat de la majoria de treballadors/es.

Finalment, com tothom sap, l’equip de govern s’ha compromès públicament aprovar la nova catalogació de llocs de treball –de tots els llocs de treball- d’aquest Ajuntament abans del 31 de desembre de 2012. La Junta de Personal, en cap cas està en contra d’increments o millores dels llocs de treball, si així ho determina la nova catalogació. Per aquest motiu, us encoratgem que des dels vostres llocs de treball i les vostres responsabilitats sumeu i treballeu conjuntament per aconseguir aquesta finalitat. Per a que finalment es solucionin els problemes de personal i tothom rebi de forma simultània i justa el mateix tracte.

Guillem Mollà i Revilla
President de la Junta de Personal

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.


Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

Ets partidari de la despenalització de l'eutanàsia?


No