Plataformes d'Afectats per la Hipoteca

Suïcidis

Ràbia i impotència perquè conec moltes persones que estan en la seva mateixa situació i perquè pateixen la mateixa pressió per part dels bancs i entitats financeres, que les persones que han decidit posar fi al seu patiment de forma tan dramàtica.

Els processos de desnonaments són llargs i en alguns casos, com un càncer incurable, et van llevant la vida, poc a poc. Trucades, citacions, intents de negociació, més trucades i més indiferència. Tota aquesta pressió i desesperació fa creure a les famílies afectades que no tenen futur i que han fracassat. Han estat estigmatitzats pels seus botxins com fracassats i a més morosos. Ni fracassats ni morosos, en tot cas precaritzats per l’economia i estafats per la banca. A tot això, les administracions giren la cara i no posen fi a aquest genocidi financer, és més fàcil perseguir al indefens que al poderós.

No és gens fàcil suportar l’assetjament que pateixen moltes famílies per part de directors d’oficina, empreses de recuperació de deute i menys si estàs sol. No és fàcil tampoc que els avaladors -normalment família molt propera- pateixin també el mateix assetjament. Trucada rere trucada, carta rere carta. No és fàcil suportar com algú et fa sentir vergonya i culpabilitat. No és fàcil no poder dormir per les nits esperant que l’endemà et torni a trucar el director de l’oficina bancària. No és fàcil i tampoc just. El dret a l’habitatge no és un caprici, és una necessitat i un dret humà.

Tot el meu respecte pels que han mort en aquesta terrible lluita i molt d’amor per a les seves famílies i tot al meu suport i respecte també per les famílies que han dit prou, que a ells ningú els destroça la vida i que alcen la cara de nou cridant “Si es pot”.

Per evitar més desnonaments, per evitar més patiments i situacions extremes que ens puguin induir a acabar amb la nostra vida, cal organitzar-se, cal recuperar la dignitat que la banca ens fa perdre. Cal solidaritat i ajuda mútua de tots, siguin afectats o no. Cal compartir les males experiències i retrobar el caliu de persones que t’escoltaran, t’entendran i et donaran tot el suport humà que aquesta situació demana. Cal descobrir i comprendre el sentit real de la paraula solidaritat.

En aquest moment les diferents Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH) del país donen tot aquest suport i solidaritat i l’únic que et demanaran serà la teva solidaritat, corresponsabilitat i suport a d’altres famílies que també pateixen la pressió de banquers despietats.

Si vols ajudar o tens problemes amb la hipoteca, ens trobem tots els dimecres a l’Escorxador de Vilafranca, de 18 a 21 hores. Allà trobaràs un munt de persones que estaran amb tu i t’ajudaran, demanant a canvi només que els ajudis tu també.

Junts SI PODEM
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!