Carnaval de Vilanova

Nova il·lusió per a la FAC

Carnaval de Vilanova

Carnaval de Vilanova

Així ho vam demostrar les 54 entitats que dijous de la setmana passada vam omplir la sala Joaquim Mir del Foment Vilanoví per participar en les primeres eleccions a la història de la Federació d’Associacions del Carnaval, la popularment coneguda com a FAC. És molt meritori i indicatiu del caràcter dels vilanovins que precisament ara, en moments molt complicats per a molta gent, hi hagi prou massa crítica entre les societats per elaborar dues candidatures a la junta de la FAC. I és que el Carnaval el portem a la sang i ens l’estimem prou com per dedicar-hi els esforços que calgui, a més del treball diari que té cadascú per tirar endavant a la vida.

La “Candidatura FAC 2014 és sàtira”, on em presentava jo com a president, va resultar l’escollida amb 29 vots, pel davant dels companys de l’altra opció, que en van tenir 23. Crec que hem de felicitar tant als membres de l’altra candidatura pel resultat obtingut com, sobretot, a totes les entitats que estaven a la sala conscients que es vivia un moment històric. Perquè penso que serà entre tots (adversaris de l’altra candidatura, entitats que van apostar per nosaltres, entitats que van preferir l’altra proposta, els vots en blanc i fins i tot els que no van poder venir ni enviar cap representant) els qui haurem de batallar per tirar el Carnaval endavant.

La nova junta que presideixo té moltes idees i n’hem anat rebent moltes més en aquests dies de “campanya” i encara en continuem escoltant. Les analitzarem, en volem sentir encara més i finalment elaborarem les nostres propostes. Nosaltres tenim un criteri i unes intencions sobre com ha de ser el Carnaval, però sempre serà l’assemblea qui tindrà l’última paraula davant de debats importants que no volem defugir. Perquè nosaltres ens estimem el Carnaval com els primers, i per això mateix no el volem deixar perdre. Hi ha aspectes que creiem que cal reconduir, sempre a través del diàleg i la complicitat amb les entitats.

Ens volem posar a treballar d’immediat i ben aviat convidarem a entitats i ciutadania a uns debats oberts on sotmetrem a anàlisi tots els actes de la nostra festa. Ho hem de fer amb pluralitat, sense prejudicis i amb voluntat d’acabar millorant el nostre Carnaval. Seran uns espais oberts a la participació i dels quals tots plegats podrem extreure’n conclusions, que haurem d’acabar debatent tant en les nostres juntes com en les assemblees.

Serà un camí difícil, on som conscients que hi haurà moments agradables i altres més complicats, però on us garantim que hi haurà il·lusió i esperem poder comptar amb les vostres idees i col·laboració.
Visca la terra! Visca el Carnaval de Vilanova i la Geltrú!

Pep Sendrós
President de la “Candidatura FAC 2014 és sàtira”    
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!