Parc del Garraf

La repoblació forestal a Vallgrassa, 15 anys després

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aviat farà 15 anys que l’APMA va organitzar una repoblació forestal al Parc del Garraf. El lloc triat va ser un turonet prop de Vallgrassa. Un indret no massa adequat, si hem de ser sincers, i sense cap pi que pogués donar recer als plançons d’alzina. Es va fer amb gran participació i amb molta il•lusió. Els plançons d’alzines i roures van ser preparats molt de temps abans al terrat del TOC, amb micorrizes a les arrels. 
Recentment, un grup de membres de l’APMA vam anar a la zona de Vallgrassa on es va fer la repoblació i vam descobrir que la majoria d’alzines i roures havien arrelat amb èxit. Fins i tot, algunes alzines havien superat els dos metres.

L’objectiu de la sortida que farem el dia 2 de juny, a part de rememorar aquest fet cívic, serà el de retirar els plàstic s i ferros que el seu dia van servir per protegir i aguantar els plançons.  Creiem que aquesta sortida constitueix una bona experiència per conèixer els ritmes i els cicles que ens imposa la natura.

Des d’aquesta plataforma volem convidar a tohom i, en especial, a totes les persones que van participar i fer possible la repoblació, a veure els resultats in situ. No cal dir, per tant, que és una activitat totalment oberta.

Ens trobarem a ¼ de 10 davant de l’Ateneu (Pça. de les Casernes) o bé a les 10 al propi aparcament de Vallgrassa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local