Parc del Garraf

La repoblació forestal a Vallgrassa, 15 anys després

Sortida a Vallgrassa. Diumenge, 2 de juny. Reconeixement de la repoblació forestal realitzada l’any 1998

APMA 27-05-2013 12:48 Lectures 1094

Arxivat a:

Aviat farà 15 anys que l’APMA va organitzar una repoblació forestal al Parc del Garraf. El lloc triat va ser un turonet prop de Vallgrassa. Un indret no massa adequat, si hem de ser sincers, i sense cap pi que pogués donar recer als plançons d’alzina. Es va fer amb gran participació i amb molta il•lusió. Els plançons d’alzines i roures van ser preparats molt de temps abans al terrat del TOC, amb micorrizes a les arrels. 
Recentment, un grup de membres de l’APMA vam anar a la zona de Vallgrassa on es va fer la repoblació i vam descobrir que la majoria d’alzines i roures havien arrelat amb èxit. Fins i tot, algunes alzines havien superat els dos metres.

L’objectiu de la sortida que farem el dia 2 de juny, a part de rememorar aquest fet cívic, serà el de retirar els plàstic s i ferros que el seu dia van servir per protegir i aguantar els plançons.  Creiem que aquesta sortida constitueix una bona experiència per conèixer els ritmes i els cicles que ens imposa la natura.

Des d’aquesta plataforma volem convidar a tohom i, en especial, a totes les persones que van participar i fer possible la repoblació, a veure els resultats in situ. No cal dir, per tant, que és una activitat totalment oberta.

Ens trobarem a ¼ de 10 davant de l’Ateneu (Pça. de les Casernes) o bé a les 10 al propi aparcament de Vallgrassa.

capture-20130527-165151

El Mussol

APMA

APMA

Blog d'opinió de l'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No