Parc del Garraf

La repoblació forestal a Vallgrassa, 15 anys després

Sortida a Vallgrassa. Diumenge, 2 de juny. Reconeixement de la repoblació forestal realitzada l’any 1998

APMA 27-05-2013 12:48 Lectures 1469

Arxivat a:

Aviat farà 15 anys que l’APMA va organitzar una repoblació forestal al Parc del Garraf. El lloc triat va ser un turonet prop de Vallgrassa. Un indret no massa adequat, si hem de ser sincers, i sense cap pi que pogués donar recer als plançons d’alzina. Es va fer amb gran participació i amb molta il•lusió. Els plançons d’alzines i roures van ser preparats molt de temps abans al terrat del TOC, amb micorrizes a les arrels. 
Recentment, un grup de membres de l’APMA vam anar a la zona de Vallgrassa on es va fer la repoblació i vam descobrir que la majoria d’alzines i roures havien arrelat amb èxit. Fins i tot, algunes alzines havien superat els dos metres.

L’objectiu de la sortida que farem el dia 2 de juny, a part de rememorar aquest fet cívic, serà el de retirar els plàstic s i ferros que el seu dia van servir per protegir i aguantar els plançons.  Creiem que aquesta sortida constitueix una bona experiència per conèixer els ritmes i els cicles que ens imposa la natura.

Des d’aquesta plataforma volem convidar a tohom i, en especial, a totes les persones que van participar i fer possible la repoblació, a veure els resultats in situ. No cal dir, per tant, que és una activitat totalment oberta.

Ens trobarem a ¼ de 10 davant de l’Ateneu (Pça. de les Casernes) o bé a les 10 al propi aparcament de Vallgrassa.

capture-20130527-165151

El Mussol

APMA

APMA

Blog d'opinió de l'Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No