Carnaval Vilanova 2014

13 coses que són de calaix però passen al Carnaval de Vilanova

Xavier Rondón. Comparses de Vilanova

Xavier Rondón. Comparses de Vilanova

1- Al Ball de Mantons s’hi va ben vestit. Coi, no us costa res, Cap d’Any i Ball de Mantons, posa-li.

2- L’Arrivo, sobretot la part de la Cercavila, és una merda grossa -actualment-. No es salva ni una entitat, com a molt els Borregos. Cal matar-ho per a que torni a néixer. O fem una cercavila de borratxos acompanyant al Rei sense carrossa -ja que la seva utilitat és nula- o ens ho petem i ja renaixerà.

3- A l’Arrivo no hi han d’anar els nens. És molt divertit -per no dir lamentable- veure un paio trallant al costat d’un nen saludant la càmera de Canal Blau. Pares que surten amb les criatures a l’Arrivo, go home. Imatge deplorable la de una carrossa amb cançons infantils, els pares amb cerveses a la mà i de l’altre mà, el petit de la casa. Merengada, Caramel, Comparses, Vidalet és suficient? Sinó, inventem alguna cosa.

4- A les Comparses s’hi va amb pantalons negres i sabates fosques. Això és una guerra encara no perduda, fem-hi un esforç. Les camises per dins. És el gran distintiu.

5- Si la festa no s’allarga gaire per la nit en alguns dies corres el risc d’acabar fotent un camp de mines a Santa Madrona.

6- En el moment de la guerra no ens hauríem de recrear amb el micròfon, ja que simplement indica una mica el ritual. Sobretot, quan els Comparsers entren al so del Turuta. La festa ja parla per si sola.

7- Algunes entitats obliden que a la Comparsa s’hi va en parelles i es salta de carrer en carrer d’aquesta manera i que no és una festa mòbil d’una truita de persones que segueix una bandera. Si la bandera s’atura en alguna plaça ja desfarem la formació.

8- La banda de música de la plaça de la Vila no hauria de parar de tocar el Turuta, trencant estrepitosament el moment màgic i causant un moment d’incertesa en tothom. L’speaker pronuncia “Comparsers, la plaça és vostra” sense preguntar a tothom de qui és la plaça ni como están ustedes. La banda continua tocant fins que troba un punt digne de la partitura per deixar el so dels caramels estavellant-se contra el que sigui. I tothom calla o crida. No cal esperonar.

9- Al entrar a la plaça, barretina en mà i taral·lejem El Turuta. Mentrestant s’està fent l’entrada no ens posem a fer-nos una foto de grup que entorpeix tot i trenca la litúrgia. Eh, Bordegassos? Cal fer bé l’entrada. Fa més goig veure una guerra de la canalla, al final.

10- Els Coros, siusplau, que no s’allarguin. Breve y bueno, dos veces bueno. I si no és bo, com a mínim és breu.

11- El Dimarts de Vidalot s’ha de reflotar a cop de talonari? No ho sé, pregunto.

12- L’Enterro com més tard millor, la gent treballa i possiblement també té un desplaçament fins a casa.

13- Trobo a faltar un Ball de Cloenda el cap de setmana següent.
 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!