Reordenació de la C-31

La descatalogació de la C-31 arriba al Parlament de Catalunya

Google Maps. C-31

Google Maps. C-31

La moció del grup de CIU a Cunit, que demana la descatalogació de la C-31 per transformar-al en l’eix cívic del litoral penedesenc, arriba al Parlament de Catalunya, després que els ajuntaments de Cunit, Calafell, Cubelles i el Consell Comarcal del Baix Penedès ja l’hagin aprovat.

Aquest dimecres 30 d’abril de 2014, la moció sobre la carretera C-31, que va ésser proposada pel grup municipal del CIU a Cunit al ple municipal del mes de novembre de 2013, ha estat debatuda i aprovada, amb el vot malaudarament en contra del grup de Convergència i Unió, a la Comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya. Tots els grups que han donat suport a la proposta reconeixen la problemàtica existent a la carretera C-31 i la necessitat de transformar-la en l’eix cívic del litoral penedesenc.

Des del grup de CIU a Cunit volem expressar públicament la nostra sensació agredolça per tal com ha ocorregut la presentació de la moció i la posterior votació.

Per un cantó, la sensació dolça d’haver vist com la moció nascuda al nostre grup de mica en mica va aconseguint els seus objectius, unint diferents actors del territori i de la societat penedesenca en el reconeixement de la problemàtica i en pactar una proposta de solució, pel benefici de tots. D’aquesta manera, avui ja són tres ajuntaments, un consell comarcal i el Parlament de Catalunya els que hi ha donat suport a la moció de la descatalogació de la C-31; esperant que en breu també ho facin els ajuntaments d’El Vendrell, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, i el Consell Comarcal del Garraf.

També destaquem com a sensació dolça el fet que la moció hagi estat presentada per un grup parlamentari diferent al nostre sense que hagi patit cap modificació substancial, acció que reconeix el treball del nostre grup pel bé de la ciutadania del Penedès. Tal i com va fer ICV a l’Ajuntament de Cubelles, ara ha estat el PSC qui ha cregut convenient debatre sobre la C-31 al Parlament amb l’argumentari que el nostre grup  va donar a conèixer a la societat a finals de 2013.

Cal dir que els socialistes no han fet cas de les paraules de la seva portaveu al ple municipal de Cunit, la sra. Judith Alberich Cano, qui va defensar l’abstenció del seu grup municipal al punt del ple de Cunit on es va debatre aquesta moció, ja fa quasi 6 mesos, dient que no pertocava al territori fer aquestes propostes ja que el Parlament ja hi estava treballant, fent referència als treballs sobre l’autopista C-32 i demostrant que no va entendre realment la moció que vam presentar i la problemàtica de la C-31. Sembla ésser que, afortunadament, el seu grup al Parlament si valora i molt l’opinió del territori i, fins i tot, se la fa seva si la creu convenient.

Pel l’altre cantó, tenim una sensació amarga per dos fets: el primer és que a la presentació d’aquesta moció, el grup socialista al Parlament ha manifestat el seu desconeixement que la moció que presentaven havia nascut a la societat civil cunitenca, segurament pel fet de no voler reconèixer l’error d’argumentació de la seva portaveu, la sra. Alberich, a Cunit.

El segon fet, i que més amargor en provoca, és el vot contrari del nostre grup; un vot que no entenem i, ni molt menys, compartim. Nosaltres continuem defensant la nostra posició, la posició que cal reconvertir la C-31 en l’eix cívic del litoral del Penedès, per tal que sigui el motor de la nostra cohesió social i recuperació econòmica. Fins a que la C-31 no pugui esdevenir això, sabem que estem condemnats a una crisis d’oportunitats i d’aprofitament dels nostres potencials.

Per això, el nostre grup municipal ja hem fet saber a les instancies superiors de Convergència i Unió la nostra disconformitat pels fets succeïts el dimecres 30 d’abril al Parlament, exigint una rectificació el més aviat possible, i que recordant que CIU Cunit no defensarà la postura adoptada al Parlament per ésser contraria als interessos de la ciutadania cunitenca, els ciutadans als qui ens devem com a representants seus. Continuarem treballant per aconseguir que el territori sigui una pinya per aconseguir una C-31 per a tothom.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!