Política muncipal de Sitges

Les instàncies s'han de contestar

Eix. Ajuntament de Sitges

Eix. Ajuntament de Sitges

Quan els ciutadans de a peu, volem tenir informació d’algun tema relacionat amb l’Ajuntament, fem una instància i esperem resposta. Segons normativa, el ciutadà ha de rebre resposta abans de trenta dies. Jo m’ho creia, atès que quan vaig ser regidor, vaig intentar que així fos, i que, al menys, el ciutadà rebés notificació que la seva consulta s’estava treballant. La realitat actual contradiu el que jo creia, atès que hi ha alguna àrea de l’Ajuntament que no contesta.

El gener vaig entrar una instància per demanar cadenats pel camí del Bosc d’en Bruguera, el camí que uneix Santa Bàrbara i Can Pei, un cadenat que ja s’havia posat, trencat en diverses ocasions i que ara ja fa massa temps que no hi és. Els vehicles ja circulen massa sovint per un camí on els veïns anem a passejar, a fer esport i que no és un camí obert a la circulació. El problema es va generar quan, durant l’anterior mandat, es va arranjar el camí per facilitar el pas de vehicles en cas d’incendi,  una acció feta sense massa criteri, una errada important. Vaig rebre una trucada, passat el temps marcat per contestar, del tècnic, ens coneixem, i em va comentar que no creia poder fer-hi rés, via pública es rentava les mans i ell no podia actuar, no té pressupost ni autoritat, i no semblava que a la regidora aquest tema l’importés.

El febrer vaig entrar una nova instància, aquest cop per demanar informació al voltant d’una pedrera, la López Font, la que explotava Eacsa fins gener del 2013 i de la que ja no es pot treure pedra, d’acord amb els convenis signats. En aquesta instància, demanava si en les converses entre empresa i Ajuntament, el gerent d’EACSA s’ha reunit amb l’alcalde i la regidora en diverses ocasions, s’havia parlat per aconseguir ser monodipósit de runa, i així reomplir en part el forat, com han fet al forat de Monsolven. Tanmateix, demanava si s’havia estudiat el pla de restauració i quan es començaria a executar. Si ens creiem l’espai natural del Garraf i en aplicació dels convenis signats, ara l’Ajuntament hauria d’estar treballant per fer quelcom amb aquest espai, aconseguir que la seva restauració sigui una realitat i així saber quan aquell espai esdevindrà un espai més del Parc. No he rebut resposta, desconec si l’Ajuntament s’ha interessat pel tema, potser la regidora té massa feina amb l’oficina de l’habitatge?

L’Ajuntament ha de contestar les instàncies en 30 dies, encara que sigui dient que.....però ha de dir i ara, almenys l’àrea de territori, no ho fa. La regidora sembla que no ha entès que part de la seva feina és respondre als ciutadans.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!