Més de 5000 anys

La soja, una lleguminosa amb múltiples variants

D’entre els components de la soja destaquen les proteïnes d’alta qualitat, d’aquí que moltes persones que segueixen una alimentació vegana la tinguin com un aliment substitutiu de la carn

El Tot Granollers / AMIC 28-11-2014 9:50 Lectures 999

Arxivat a:

AMIC. La soja, una lleguminosa amb múltiples variants

AMIC. La soja, una lleguminosa amb múltiples variants

Els orígens de la soja els hem d’anar a buscar al sud-est asiàtic, fa milers d’any. Hi ha restes documentades de l’existència d’aquesta lleguminosa des de fa més de 5000 anys i constitueix un dels aliments bàsics de la Xina.

Tot i que el consum aquí encara no és gaire estès sí que el trobem cada cop més present en forma de germinats, begudes de soja i com a component de sucs i de iogurts.

La beguda de soja no conté lactosa i, per tant, pot ser una bona alternativa per a aquelles persones que tenen intolerància a aquest component. Aquesta beguda també destaca per l’alt contingut en proteïnes, vitamines del grup B12, a la vegada que aporta menys quantitat en sodi i menys calories. Com a derivats de la soja, també trobem d’altres productes coneguts, com la farina, l’oli, la lecitina o el tofu.

Pel que fa a la lecitina de soja, el consum d’aquest producte, que es pot trobar en herboristeries, pot ajudar a abaixar els índex de colesterol, a la vegada que accelera el metabolisme dels greixos.

D’entre els components de la soja destaquen les proteïnes d’alta qualitat, d’aquí que moltes persones que segueixen una alimentació vegana (només a base de productes vegetals), tinguin en la soja, a través del tofu, per exemple, un aliment substitutiu de la carn.

També cal mencionar l’aportació de fibra, que contribueix a regular el trànsit intestinal i a reduir els nivells de colesterol.

La soja és també rica en greixos beneficiosos per a la salut, amb característiques similars a la que ens aporta el peix blau. Els minerals i les vitamines també són d’una qualitat comparable a la resta de llegums conegudes.


Salut i Bellesa

Eix Diari - ACPG

Eix Diari - ACPG

Trucs per saber com podem cuidar-nos amb salut i els millors consells de bellesa

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres