Eleccions municipals 2015

Iniciativa Els Verds presenta la base del futur pla de mobilitat municipal

Eix. Imatge de la roda de premsa

Eix. Imatge de la roda de premsa

Des de ICV Els Verds entenem que el fet que El Vendrell sigui la tercera població d’Espanya més vulnerable per la crisi econòmica suposa que molts veïns han de marxar fora del municipi a treballar. En aquest sentit, entenem que una de les prioritats del proper govern municipal ha de ser l’aprovació d’un pla de mobilitat racional i sostenible.

Pel que fa a la mobilitat ferroviària cal, d’entrada, millorar les freqüències de pas de la R2 Sud i de la R4 fent que tots els trens que moren a Vilanova o Vilafranca finalitzin els seu recorregut a Sant Vicenç de Calders. Així, doblaríem les freqüències de pas al nostre municipi. També, trobem insuficents les freqüències de pas de la RT2.

Pel que fa al ascensors i l’accessibilitat per als discapacitats, cal aplicar la proposta parlamentària ja aprovada (i presentada per la nostra diputada Hortènsia Grau) mitjançant la qual s’insta als operadors ferroviaris a garantir l’accessibilitat a tots els serveis de l’estació a les persones amb dificultats per a la mobilitat. D’altra banda, cal solucionar el conflicte obert amb els vigilants de seguretat, que fan tasques d’interventors que no els hi corresponen, establint mesures adients de lluita contra el frau i una tarifa de preus que sigui raonable. Unes altres qüestions importants que hauria d’incorporar el futur pla de mobilitat són: mesures de lluita contra el soroll dels trens de mercaderies, l’ubicació de l’intercanviador a l’Arboç del Penedès, l’ampliació del pàrking de Sant Vicenç de Calders o la connexió amb l’estació de l’AVE rehabilitant la línia de Roda de Barà.

Finalment, a nivell de transport per carretera, cal resoldre punts foscos com l’arribada de les línies de autobús a Torreblanca o un servei semidirecte cap a BCN que també funcioni a la nit. Per acabar, destacar que el futur pla de mobilitat també ha de posar l’accent en oposar-se al desdoblament de la N-340.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!