Eleccions municipals 2015

Cinc de les set candidatures signen el manifest de l'ANC

ANC. Campanya “Ajuntament per la Independència”

ANC. Campanya “Ajuntament per la Independència”

Amanda Gallego (POBLE ACTIU-CUP), Josep Arasa (ERC-AM), Albert Carrasco (RCAT), Arturo Soares (MES) i Joan Rubió (CIU), en nom de les candidatures que encapçalen, es comprometen, en el cas de ser escollits, a treballar des de l'àmbit local per tal que Catalunya esdevingui un nou Estat independent.

Amb la firma d'aquest document, les candidatures es comprometen a:

- Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat de l'ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

- Promoure campanyes des del propi grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

- Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposaran que a l'Ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

- Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern. Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

- Facilitar l'elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.

Per la seva part, l'Assemblea Territorial de l'ANC de Santa Margarida i els Monjos durà a terme diverses activitats per tal sumar esforços amb aquelles candidatures que s'han compromès amb el procés cap a la independència. L'acte central es celebrarà el proper dia 20 a les 20:00 de la tarda a la Sala d'Actes de la Masia de Mas Catarro.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!