Seguretat a la platja

Arran de la mort per degollament d'una dona a la platja de Canàries

Arran de la mort per degollament d'una dona a la platja de Canàries. EIX

Arran de la mort per degollament d'una dona a la platja de Canàries. EIX

Una dona es degollada per una taula de surf a vela mentre es capbussava prop de la platja. Podria semblar l'inici d'una novel·la de misteri però és una notícia real que hem llegit als diaris aquesta setmana.

Com a norma general s'entén que en zona de platja des de la riba fins a 200 metres paral·lels a la costa i a 50 metres en zones rocoses són àrees on les embarcacions han d'extremar les precaucions, ja que hi poden haver persones nedant o realitzant altres activitats. Són per tant, zones on la navegació, sobretot en època estival,  sol estar prohibida. En moltes platges la línia dels 200 metres està senyalitzada clarament per boies.

Totes les embarcacions, i aquí entrarien tant les llanxes a motor, els velers, motos aquàtiques, caiacs, windsurfs... han d'entrar i sortir de les zones de platja pels canals reservats per  aquesta fi. En el cas que no hi hagi un canal senyalitzat han d'entrar i sortir de la platja de manera perpendicular a la costa. En els dos casos cal transitar sempre a una velocitat màxima de tres nusos, uns 6 km/h.

Tanmateix, aquells a qui ens agrada gaudir de l'aigua nedant, fent snorkeling amb la màscara , el tub i les aletes tampoc hem d'oblidar que cal evitar realitzar-ho dins dels canals d'entrada i sortida d'embarcacions. Tenint present que sovint, el paisatge submarí ens desconnecta de l'entorn i oblidem que al nostre voltant hi ha d'altres persones i altres activitats.

Portar una boia serà sempre una acció positiva, ja que a part de senyalitzar la nostra posició a les embarcacions, que haurien de passar sempre a una distància mínima de 25 metres d'aquesta, en cas de problemes ens hi podrem agafar i ser localitzats.

Ramsés Martí
Especialista en seguretat aquàtica

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!