OFEGAMENTS

Dades preocupants d'un estiu que encara té molt de recorregut

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La costa del Garraf i el Penedès s'ha cobrat diverses víctimes mortals i nombrosos rescats de banyistes en risc d'ofegament aquest estiu. Amb tot el mes d'agost per endavant, les xifres d'ofegaments a les platges activen l'alarma i deixen un balanç preocupant de la primera meitat d'un estiu complicat pel que fa a la seguretat a l'aigua.

Piscines i platges són sinònim d'esbarjo, de relax i de vacances i no s'associen a cap risc. Però la seguretat i la precaució en aquests espais és bàsica per gaudir d'una bona jornada de vacances. Un descuit o una imprudència pot ser mortal en qualsevol d'aquests espais, però la percepció que és té d'aquesta realitat és molt tímida.

El sentit comú és un bon aliat per gaudir de les platges i les piscines amb seguretat, però cal alguna cosa més. Més enllà de buscar causes específiques per a cadascun dels casos d'ofegaments que malauradament hem tingut a les nostres platges, està clar que els serveis que actualment s'ofereixen han d'adaptar-se. Les dades parlen per sí mateixes i no s'han donat casos d'imprudències greus, per això experts en emergències asseguren que és necessari que els serveis es vagin adaptant a les realitats de cada moment. Horaris adaptats als usos reals de les platges, senyalitzacions adients dels espais, personal suficient i equips renovats són alguns dels factors que han de tenir en compte les empreses privades que presten aquests serveis. Però els ajuntaments tenen la responsabilitat de fer el seguiment exhaustiu d'aquests serveis i del compliment dels contractes signats i d'exigir els canvis i adaptacions que requereixin les necessitats de l'estiu.

El servei de vigilància a les platges és efímer, poc més de dos mesos a l'any, però clau per en un territori que fa bandera del turisme com a element de dinamització econòmica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local